Feestje in de sneeuw

kidsfeestje

Ons thema deze maand is winter en wat is er nu meer winter dan sneeuw! Aangezien er de afgelopen jaren niet erg veel sneeuw is gevallen in Nederland is een sneeuwfeestje moeilijk te plannen. Maar waar ligt nu altijd sneeuw? Op de kunstskibaan natuurlijk. Daarom namen wij contact op met skidôme (zij hebben een indoor skibaan in Rucphen en een in Terneuzen). Alissa was zo aardig al onze vragen te beantwoorden over kinderfeestjes op de indoorskibaan.

Hoe ziet een skifeestje bij skidôme eruit?
Wanneer de kids bij ons binnenkomen begint de pret direct. Na aanmelden bij de receptie kleed iedereen zich om naar een winterse outfit. Eenmaal gereed kan (wanneer ze dit niet al zelf bij hebben) het ski- of snowboardmateriaal opgehaald worden. Onze servicemedewerker helpt alle kindjes met de juiste skischoenen/softboot en de goede maat ski’s/snowboard. Daarna kan de sneeuwpret echt beginnen en is het tijd om de sneeuw in te gaan! Wanneer er is gekozen voor 1 uur vrij skiën of snowboarden, kan iedereen vrij de baan op gaan en lekker een uurtje skiën/snowboarden. Is er gekozen voor een pakket met 1 uur les? Dan vangt een van onze skileraren ze op en worden ze een uur lang begeleid in de sneeuw. Al onze leraren zijn super gek op kinderen, dus er wordt een echt feestje van gemaakt.

Voor Rucphen geldt dat het feestje nog is uit te breiden met een kindermenu in het restaurant. Nog even zelf aan de slag? Dan kunnen de kids met z’n allen pizza bakken. Daar zit ook nog een leuke verrassing bij voor de jarige.

In Terneuzen kunnen kids na afloop genieten van een tafel vol friet en een lekkere snack. Een andere creatieve optie is pannenkoeken versieren. Dit alles is inclusief ranja, een ijsje en een verrassing voor de jarige.

Gaan de kinderen alleen skiën of snowboarden of hebben jullie ook nog andere activiteiten tijdens een feestje?
We hebben bij Skidôme nog tal van andere activiteiten. Bij de sneeuwfeestjes kun je naast skiën/snowboarden ook voor een slee-/tube feestje gaan. Kinderen gaan dan 1 uur tuben en sleeën in de sneeuw.

tubing

Een andere optie is het Kiddies Kids Klup kinderfeest (dat kan van april t/m september). Kinderen kunnen dan van 13.00 tot 17.00 uur spelen in onze unieke sneeuwspeeltuin, tuben en sleeën. Uiteraard komt onze mascotte Kiddie ook nog even meespelen.

Naast feestjes in de sneeuw, hebben we ook nog kinderfeestjes bij IceKart Rucphen en GlowGolf.

ice-carting

Bij het Kids Drift Kinderfeestje is een super origineel kinderfeestje. Tijdens dit feestje trotseren alle kids een spiegelgladde ijsvloer van ongeveer 3500 m². Het circuit zelf meet ruim 300 meter. Per drift sessies leg je zoveel mogelijk rondes af. Gedurende 2 heats drift sessies gaan de kids de uitdaging op ijs aan. En dat wordt natuurlijk beloond met een overheerlijk kindermenu.

Tijdens eens GlowGolf kinderfeestje spelen alle kids een partijtje van 18 holes op de GlowGolfbaan. Hier bevinden zij zich op een decor van ijsberen, orka’s, pinguïns en walvissen. Alles in een super coole glow-in-the-dark stijl. Aansluitend aan het glowgolfen is er een tafel gereserveerd voor het nuttigen van een kindermenu.

glow-in-the-dark-golf

Buiten deze feestjes hebben we ook nog een aantal feestjes voor de creatieveling:
Glowgolfen in combinatie met het versieren van een glow-in-the-dark T-shirt. Daarnaast kunnen kinderen die gaan tuben of skiën/snowboarden ook een eigen ‘buff’ (kruising tussen een sjaal en een muts) maken.

Voor welke leeftijden is het feestje het meest geschikt?
Kinderfeestjes zijn voor kinderen t/m 12 jaar. Dat is afhankelijk van het type feestje. Voor een skifeestje geldt: vanaf 4 jaar. Voor een snowboardfeestje geldt: vanaf 6 jaar.

Kiddies Kids Klup feestje is ook vanaf 4 jaar.
Voor ijskarten geldt een minimale lengte van 1.40 meter.

Wat is het minimale aantal deelnemers? is er ook een maximum?
Onze kinderfeestjes zijn te boeken vanaf 6 personen. Er is geen maximum aantal. We passen ons aan de groep aan. Voor de les maken we bijvoorbeeld groepen van 6-8 personen. Kom je met 12 kindjes? Dan maken we 2 lesgroepen van 6 personen. Voor het vrij oefenen is dat niet aan de orde.

ski-snowboard-les

Moeten de kinderen al ski ervaring hebben?
Wanneer de kinderen geen ski-ervaring hebben kunnen ze kiezen voor het pakket met les. Dan is er geen ervaring vereist. Als er kinderen zijn van verschillende niveaus kunnen we (bij voldoende aantal kids) verschillende groepen maken (indeling op basis van niveau).

Bij het boeken van een ski- of snowboardfeestje waar geen les is inbegrepen, is wel ervaring vereist.

Moeten ze skikleding aan?
Ja, warme en waterdichte kleding is wel een aanrader voor de feestjes in de sneeuw. Ook een helm is verplicht. Deze kunnen de kinderen gratis lenen bij Skidôme.

Is het feestje inclusief eten en drinken?
Zie antwoord bij de eerste vraag. We hebben arrangementen zonder eten en drinken, maar ook met.

Wij zijn alvast helemaal enthousiast over alle mogelijkheden die er voor feestjes zijn. Nog niet genoeg informatie? Neem dan zeker een kijkje op de site van Skidôme.Heb je zelf wel eens een feestje bij Skidôme gevierd? Dan zijn we heel benieuwd naar jullie ervaringen, deel je ze met ons in de comments?

Anne

One thought on “Feestje in de sneeuw

  1. Pingback: Hiep en Hoera blijft verrassen | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s