Lekker bij de kachel met een mooi boek

startfoto.jpg

Binnenkort is het kerst, deze keer dus ook een paar leuke boekcadeaus voor onder de kerstboom. Zoals jullie misschien weten is het boekentip blog een van mijn favorieten en ook deze keer is het me niet gelukt om zonder boek SpeelBoek te verlaten (de tips van Kirsten zijn gewoon te leuk!).

millie-maeAllereerst een mooi karton boekje voor de kleintjes. Helaas is het moeilijk op de foto te krijgen maar er zitten hele bijzondere effecten op het papier, zoals bijvoorbeeld glitters op de sneeuwman.
Millie-Mae in de winter -Natalie Marshall (SpeelBoek €8,95)

de-kleine-walvis-in-de-winterDe kleine walvis van Benji Davies is uitgeroepen tot prentenboek van het jaar 2017. De kleine walvis in de winter is een vervolg op dit boek maar kun je ook prima op zichzelf lezen. In het eerste deel heeft hoofdpersoon Boy een kleine walvis gered en in dit deel mist hij zijn grote vriend heel erg, hij gaat naar hem opzoek maar vind altijd iets anders. Op een dag komt zijn vader niet terug van het vissen, deze keer is het kleine walvis die Boy redt. Een prachtig verhaal met geweldige illustraties waar je spontaan verliefd op wordt.
De kleine walvis in de winter -Benji Davies (SpeelBoek €13,99)

De ijsmuts van prins Karel.jpgIn het Fiep Westendorp jaar is een van haar klassiekers opnieuw uitgebracht in een speciale cadeau editie. De markante ijsmuts die zij bedacht voor prins Karel kun je nu ook zelf op je hoofd zetten! Wie wordt er nu niet vrolijk van zo’n leuke muts met vrolijke pompom.
De ijsmuts van Prins Karelboek met prachtige handgebreide muts van BARTS -H.G. Hoekstra (SpeelBoek €34,95)

De sneeuwman.jpgOok de klassieker De sneeuwman is nu te koop als speciale editie in een mooi bewaarblik met dvd. Jammer is alleen dat het prentenboek wel erg gekrompen is, maar er zit wel een leuk doeboekje bij zodat je je in de kerstvakantie niet hoeft te vervelen een heel compleet cadeau dus.
Sneeuwman – Bewaarblik + miniprentenboek, poster, kleurboekje en dvd, Raymond Briggs (SpeelBoek €19,95)

Mannetje tak collage.jpgMannetje tak kon ik absoluut niet laten liggen en ligt straks bij ons onder de kerstboom. De verhalen van Julia Donaldson en Axel Scheffler zijn altijd geweldig en we hebben al heel wat titels in de kast staan. Hoewel het officieel prentenboeken zijn blijven ze leuk voor jong en oud. Mannetje tak gaat over vader tak die gescheiden wordt van zijn takkenfamilie, het enige wat hij wil is terug naar huis maar dat blijkt niet zo eenvoudig. Op een goed moment beland hij zelfs in een open haard en dan ziet het er helemaal slecht voor hem uit. Gelukkig is daar de kerstman en komt alles toch nog goed.
Mannetje Tak (kersteditie) -Julia Donaldson (SpeelBoek €10,00)

thomas-en-de-kerstkarperDit prachtig geïllustreerde boek speelt in Praag waar het traditie is dat je met kerst een karper eet. Thomas viert kerst bij zijn opa. Hij mag de karper uitkiezen en hij geeft hem ook een naam. Hij brengt veel tijd met de karper door en beschouwd hem als zijn vriend.Dan wordt het kerst en eigenlijk tijd om de karper op te eten, Thomas kan het niet over zijn hart verkrijgen om zijn vriend op te eten. Samen met zijn opa vind hij een betere oplossing die helemaal past bij de kerstgedachte.
Thomas en de kerstkarper -Rita Tornqvist-Verschuur (SpeelBoek €14,99)

uitgeverij-snorUitgeverij Snor geeft elk jaar aan het einde van het jaar een sprookjesboek uit. In 2015 was dat Het sprookjesboek van Isak vol leuke sprookjes en volksverhalen prachtig geïllustreerd door Sandra Isakson. In 2016 is dat lievelingssprookjes met illustraties van Nelleke van Hoof, weer een totaal andere sfeer en ook andere verhalen maar wel in hetzelfde bijzondere formaat wat het extra leuk maakt om de boekjes te verzamelen.
Het sprookjesboek van Isak -Sandra Isaksson (SpeelBoek €12,95)
Lievelingssprookjes -Gerard Janssen (SpeelBoek €14,99)

Extra veel inspiratie deze keer. Heel veel (voor)lees plezier gewenst.

Anne

Advertenties

3 thoughts on “Lekker bij de kachel met een mooi boek

  1. Pingback: Winter | Hiep en Hoera

  2. Wat een prachtige boeken. Sowieso hebben kinderboeken, vooral prentenboeken, een enorme aantrekkingskracht op me. Het liefst zou ik alles uit de boekenwinkel mee naar huis willen nemen. Deze tips zijn erg leuk! Dank je 😃

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s