Filmtip: Sing

startfoto-sing

Toch wel bijna vaste prik in de kerstvakantie is een bezoekje aan de bioscoop. Dus ook deze vakantie gingen Kian en ik een middagje naar de film. Deze keer mochten trouwens zijn vader en broer ook gezellig mee. We kozen voor de film Sing. Wij waren zeker niet de enigen maar mocht je hem nog niet gezien hebben en twijfelen of het wat is: wij laten je graag weten wat we er van vonden.

Waar gaat de film over?
Buster Moon is een koala die al zijn hele leven gek is van het theater. Zijn droom komt dan ook uit als hij zijn eigen theater opent, helaas blijkt zijn onderneming niet meer zo succesvol en dreigt hij zijn geliefde theater kwijt te raken aan de bank. Gesteund door zijn assistente, een hagedis met een  kunstoog en zijn beste vriend een schaap, probeert Buster zijn o zo geliefde theater te redden. Hij schrijft audities uit voor een zangwedstrijd en belooft de winnaar een mooie prijs. Dat dit alles niet vlekkeloos verloopt valt natuurlijk te verwachten, maar daar wil ik niet teveel over verklappen, daarvoor moet je de film zelf maar gaan zien.

Trailer

karakters sing.jpg

Wat vonden we van de film?
Het verhaal is redelijk voorspelbaar en haakt slim in op de populariteit van de talentenjachten op tv. Toch is het erg leuk uitgewerkt, er zit veel humor in en ook veel vaart waardoor je je niet snel verveeld. Wij gingen naar de Nederlandse versie en wat ik persoonlijk erg fijn vond was dat ze alle zangnummers niet hadden nagesynchroniseerd. De grote finale aan het eind is toch wel zo goed uitgewerkt dat je bijna de neiging hebt om te gaan applaudisseren (en ik was duidelijk niet de enige 😉 ). Al met al een hele fijne film. We verlieten met een zeer tevreden gevoel de bioscoop.

Kijkwijzer adviseert geschikt voor 6 jaar en ouder en ik denk dat dit ook wel klopt, het is toch belangrijk dat je kind het verhaal goed kan volgen

Anne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s