Kinderfeestjes in het museum, deel 1

img_5394

Kinderfeestje in Groninger Museum/Siese Veenstra

Een van de leuke dingen van in een stad wonen is dat er op z’n minst wel één museum te vinden is. En musea organiseren hele leuke dingen voor kinderen en sommige organiseren zelfs hele leuke kinderfeestjes. Uit elke provincie pikken we er een museum uit, verspreid over twee afleveringen. Vandaag deel 1.

Het Groninger Museum, Groningen
Wat is het voor museum?
Het is een museum voor kunst en kunstgeschiedenis.
Wat voor kinderfeestje wordt er georganiseerd?
Een heuse museumdocent neemt de kinderen mee op ontdekkingstocht door het museum, waarna ze zelf aan de slag gaan met verf of krijt in het kinderatelier.
Meer info: http://www.groningermuseum.nl/kinderfeestje

Natuurmuseum Fryslân, Leeuwarden
Wat is het voor museum?
Het is een museum voor natuurliefhebbers en iedereen die wel eens een potvis van nabij wil zien, een rondje boven Fryslân wil vliegen of over de bodem van een sloot wil lopen.
Wat voor kinderfeestje wordt er georganiseerd?
Er worden liefst drie soorten kinderfeestjes aangeboden. Een Bosspeurtocht waarbij je met een leskist het Leeuwarder Bos in trekt en een speurtocht doet; een Drakenfeest waarbij de kinderen een rondleiding door de draak krijgen en een drakenpet maken. Of je kiest voor het Piratenfeest: kinderen gaan in het museum op zoek naar de schat.
Meer info: www.natuurmuseumfryslan.nl/verjaardagsfeestjes

Drents museum, Assen
Wat is het voor museum?
Het museum heeft een grote collectie over de prehistorie van van de provincie Drenthe met vaste en wisseltentoonstellingen. Ook zijn er veenlijken te bezichtigen zoals het meisje van Yde.
Wat voor kinderfeestjes worden er georganiseerd?

Ook hier kun je kiezen tussen liefst drie kinderfeestjes: Slim in de Steentijd, Hoe hoort het eigenlijk en Het verdwenen geld van meneer van Lier. Bij Slim in de Steentijd leer je hoe het voor onze voorouders was om zonder mobiel en een supermarkt om de hoek te leven. Bij Hoe hoort het eigenlijk leren de kinderen in het Poppenhuis door Barbara van Lier hoe het is om opgeleid te worden tot een keurige jongedame. Of je kiest voor de speurtocht van Het verdwenen geld van meneer van Lier waar je op zoek gaat naar… je raadt jet al: het verdwenen geld.
Meer weten: www.drentsmuseum.nl/jeugd/kinderfeestje

Stedelijk Museum, Zwolle
Wat is het voor museum?
Het Stedelijk Museum Zwolle is het museale centrum voor de beleving van het cultureel erfgoed van Zwolle. Leuk om te weten: Het museum is onlangs uitgeroepen tot Kidsproof museum!
Wat voor kinderfeestjes worden er georganiseerd?
Dit museum pakt uit met liefst vier verschillende feestjes: Deksels! heet het feestje waarbij er een spannende schatkistentocht door het Drostenhuis gedaan wordt. Bij het feestje met de naam Archeologie in de kelder wordt op zoek gegaan naar de oorsprong van spullen die in Zwolle zijn gevonden. In Kamertjes maken leer je hoe de rijke familie Podt in de 18e eeuw in het Drostenhuis woonde en neem je een kijkje in de Salon. Ook maak je je eigen 18e-eeuwse kamertje. Dat mag je mee naar huis nemen. Of je kiest voor Gevels Praten. Een zoektocht naar hoe vroeger voedsel werd bereid, inclusief een speurtocht door de stad.
Meer info: www.stedelijkmuseumzwolle.nl/verjaardagsfeestjes/

Aviodrome, Lelystad
Wat is het voor een museum?
Het is een luchtvaart-themapark waar je meer dan vliegtuigen kunt spotten. In 2016 uitgeroepen tot kidsproof museum van Lelyland.
Wat voor kinderfeestjes worden er georganiseerd?
Aviodrome biedt drie soorten feestjes aan. Namelijk: Feestje Fokker Spin (met onder meer toegang tot het park), Feestje Feestvlucht (met onder andere toegang tot het park plus een rondleiding) of Feestdagje in de Wolken (met onder andere toegang tot het park plus een rondleiding en de mogelijkheid tot het knutselen van je eigen vliegtuig)
Meer info: www.aviodrome.nl/kinderfeestjes

Van Gogh Museum, Amsterdam
Wat is het voor museum?
Het is het museum met de grootste collectie met werken van Vincent van Gogh.
Wat voor kinderfeestje wordt er georganiseerd?
Samen met zijn gastjes bekijkt de jarige job werk van Vincent van Gogh waarna ze zelf aan de slag gaan in het atelier. Een docent is uiteraard aanwezig. Oja, het feestje kan op aanvraag ook in het Engels gegeven worden.
Meer info: www.vangoghmuseum.nl/kinderfeestjes

Advertenties

2 thoughts on “Kinderfeestjes in het museum, deel 1

  1. Pingback: Kinderfeestjes in het museum: deel 2 | Hiep en Hoera

  2. Pingback: We swingen de stad uit! | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s