Help! De uitdeelboekjes zijn nergens te koop! (Deel 2)

img_4766Dit had ik niet zien aankomen. Ik had er niet eens over nagedacht dat het überhaupt zou kunnen mislukken. Waar het over gaat? De uitdeelboekjes van Woezel en Pip! Ik kan het bijna niet meer uitspreken! Die twee vrolijke hondjes hebben me afgelopen week zoveel hoofdbrekens bezorgd dat ik er bijna niet van kon slapen.

Wat is het verhaal? Ik ben bezig met een drieluik over de traktatie die ik aan het maken ben voor de kinderen op het kinderdagverblijf. In deel één vertel ik hoe ik op het idee kwam om de Tovertuin uit Woezel en Pip na te maken en de kinderen te trakteren op ‘peertjes uit de Tovertuin’ en daarbij een uitdeelboekje van Woezel en Pip te geven.

Maar dat dat laatste zo’n énorme zoektocht op zou leveren, had ik op voorhand niet kunnen bevroeden. Toen ik het had bedacht, had ik vluchtig gezien dat ze online te bestellen waren via de site van Blokker. Maar toen ik ze wilde bestellen, bleek er levensgroot NIET MEER LEVERBAAR bij te staan. Oké, dat kan, dacht ik en zocht door. Bol.com, Bartsmit.nl, Intertoys.nl, Bruna.com… echt alles wat maar riekte naar verkoop van uitdeelboekjes van Woezel en Pip heb ik voorbij zien komen. Maar overal was het uitverkocht.

Dus besloot ik een oproep te doen op de Facebookpagina Amsterdam Durft te Vragen. Deze besloten groep heeft bijna 17.500 leden, dus ik dacht: kat in het bakkie. Ik kreeg welgeteld drie reacties. Eentje daarvan (ik had er een foto bij gedaan): leuk boekje. Bedankt, maar naar dat antwoord ben ik niet op zoek. Eentje tipte de ETOS en Bruna op Amsterdam CS en de ander tipte een speelgoedzaak in Badhoevedorp. Ik heb ze alle drie afgebeld, maar nul op het rekest.

Dan maar naar de winkel. De Bruna om de hoek. Nee. De Etos. Nee. Maar ze tipte wel de Etos verderop. Oke, maar ook nee. De Blokker. Wel allemaal leuke Woezel en Pip spulletjes (die ik ook heb gekocht) maar ook: geen uitdeelboekjes.

Zucht.

Toen maar een tweet uitgedaan. Hiep en Hoera heeft tenslotte bijna 500 volgers op Twitter. De tweet is minstens 4 keer geretweet, maar een uitdeelboekje was in de verste verte niet te vinden…

Ik begon al alternatieven te bedenken. Dan misschien maar iets van Kikker en zijn vriendjes maken, of Barbapapa. Daar zijn namelijk wel in overvloed boekjes van te vinden. Alleen, daar had ik helemaal geen zin in. Ik wilde die peertjes van tante Perenboom én de uitdeelboekjes!

Dus besloot ik weer een belrondje te gaan maken. De Blokker in Osdorp dan maar. Die zei ‘natuurlijk’ nee, maar: de medewerkster tipte de Blokker Speelgoed in Aalsmeer of Uithoorn. Ik belde eerst met Aalsmeer. Daar zei de medewerkster: ‘Eh nee, ik zie ze niet bij de Woezel en Pipspulletjes staan.’ Ik wilde al ophangen, toen ze ineens riep: ‘Ja ik zie er twee dozen staan.’ Nee, zelfs drie. Ik zei: ‘Ik word niet goed! En begon mijn hele verhaal over de zoektocht te vertellen.’ Ze zal wel gedacht hebben: die vrouw is echt hopeloos.

Ze beloofde ze achteruit te leggen. Ik was uitzinnig. Ik had ze eindelijk en nu kon ik echt gaan bouwen aan de Tovertuin. Volgende week lees je meer!

Benieuwd naar het eindresultaat? Check het hierrrr.

PS. Een speciale dank in mijn zoektocht gaat uit naar de dames van Confetti and Balloons. Zij leefden enorm mee, én deden een hele fijne tip voor als ik geen boekjes zou kunnen vinden. Namelijk: Koop kleine lege schriftjes en plak daar een sticker van Woezel en Pip op. ‘Dan heb je toch iets.’ Superbedankt meiden!

Merike

Advertenties

3 thoughts on “Help! De uitdeelboekjes zijn nergens te koop! (Deel 2)

  1. Pingback: Help! Nu moet ik zelf aan de bak! Traktatie maken, deel 3 | Hiep en Hoera

  2. Pingback: Help, ik moet trakteren! Deel 1 | Hiep en Hoera

  3. Pingback: De best gelezen blogs van 2 jaar Hiep en Hoera | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s