De themafeestjes van Kaat

cupcakecupfeestje_van-kaat-2

Kinderfeestjes thuis vieren vinden wij toch vaak wel het allerleukste. Maar ja de organisatie is toch altijd wel een heleboel werk en misschien vind je het gewoon heel lastig om een heel programma te bedenken. Dan zijn er gelukkig mensen zoals Jessica van van Kaat die de leukste draaiboeken voor je bedenken. En als je geen tijd hebt om de benodigdheden te shoppen, heeft ze er zelfs kant en klare feestpakketten bij waardoor een leuk themafeestje geven opeens heel eenvoudig wordt. Wedden dat er nog weken over nagepraat wordt.

Zou je iets meer over jezelf willen vertellen?
Natuurlijk. Ik ben Jessica, oftewel Kaatje. Getrouwd en trotse moeder van Julie (10) en Evie (8). Hou van creatief bezig zijn, fotograferen, strand en Zeeuwse bolussen.

CUPCAKECUPfeestje_van Kaat.jpg

Hoe ben je op het idee voor van Kaat gekomen?
Al vanaf het eerste kinderfeestje van mijn oudste dochter krijg ik een paar maanden voor de verjaardagen de ‘feestkriebels’. Helemaal blij dat ik weer een kinderfeestje mag bedenken.
Een uitdaging, want ik wil dat het een feestje “om nooit te vergeten” wordt. Een feestje dat de meiden zich later nog herinneren. Net zoals de herinneringen die ik aan mijn eigen kinderfeestjes thuis met m’n ouders en vriendinnen heb.
Mijn feestideeën overleg ik met de kids. Dit zorgt voor enthousiaste meiden die uitkijken naar hun kinderfeestje. En voor een vrolijke Kaat die creatief helemaal los kan gaan. Maar vooral voor de stralende gezichtjes van alle kids op het feestje!
Niet alleen mijn meiden waren (en zijn nog steeds) superblij met hun feestjes. Ook hun vrienden, vriendinnen en ouders waren heel enthousiast. Daardoor werd ik regelmatig gevraagd om een kinderfeestje te (helpen) organiseren.
Na veel feestjes, enthousiaste reacties en “je moet hier echt iets mee doen”, besloot ik van mijn hobby mijn werk te maken. Ik zegde mijn baan op en begon vorig jaar met van Kaat. Nu kan ik elke dag bezig zijn met het bedenken en organiseren van kinderfeestjes!

Elven feestje.jpg

Hoe werkt het precies?
Om iedereen zonder stress en zorgen een kinderfeestje thuis te kunnen laten geven, maakte ik draaiboeken. In het draaiboek staat onder meer een volledig programma met tijdsindeling voor een hele middag feest. Alle activiteiten staan uitgebreid beschreven. Zelfs tekst om tijdens het feest voor te lezen ontbreekt niet. Je hoeft zelf dus zelf echt niets meer te bedenken.

Bij het draaiboek kan je een feestpakket bestellen. Om het jezelf echt makkelijk te maken. Want op het laatste moment door de stad rennen op zoek naar dat ene ding, dat wil je niet, toch? In het pakket zitten alle spullen die je nodig hebt voor de activiteiten uit het draaiboek. Ook heb je dan bijna geen voorbereiding meer. De activiteiten zitten namelijk al voorbereid in het pakket. Scheelt veel tijd aan het in huis halen van de juiste spullen en voorbereiding!

ROBOTfeestje_van Kaat.jpg

Wat voor thema’s heb je allemaal?
Cupcakecup, parfum, reis om de wereld, professor, snoep, Lego, elfen en feeën, heksen en tovenaars, spionnen en robot. In opdracht maak ik ook feestjes ‘op maat’ met andere thema’s. Zo kreeg ik bijvoorbeeld opdrachten voor een Frozenfeestje, kookfeest en slaapfeestje.

Komen daar nog nieuwe thema’s bij?
Het robotfeest en spionnenfeest staan net op mijn website. Dus dat zijn de allernieuwste feestjes. Nu ben ik inspiratie aan het opdoen voor een Japans feestje. Dus ik ben aan het DIY’en met sushi, thee, kimono’s, panda’s en kersenbloesem.

parfumfeestje_van-kaat

Welk feestpakket loopt het beste?
Het elfen- en feeënfeestje is het populairst bij meisjes tot 7 jaar. Bij de grotere kids is het professorfeest favoriet, met maar een kleine voorsprong op het parfumfeest.

Welk pakket is je persoonlijke favoriet?
Dat is echt een lastige vraag! Bijna alle feestjes bedacht ik voor de verjaardagen van mijn meiden. En bij elk feestje horen hele leuke en bijzondere herinneringen.

Voor welke leeftijden zijn de pakketten het meest geschikt?
De feestjes zijn voor kinderen die op de basisschool zitten. Dus van het eerste kinderfeestje op de 5e verjaardag tot groep 8. Het cupcakecup-, professor- en parfumfeestje adviseer ik vanaf 7 jaar.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan zeker even een kijkje op van Kaat. En wil je weten hoe zo’n feestje nu echt is? Van Jessica mochten we één van haar themafeestjes uitproberen. Aanstaande vrijdag kun je op ons blog lezen welk thema we hebben gekozen en hoe wij het feestje vonden.

Anne

bfe6f9_e080806d05724b55b15d1394e8ddfa8c

Advertenties

2 thoughts on “De themafeestjes van Kaat

  1. Pingback: Een magisch elfenfeestje | Hiep en Hoera

  2. Pingback: Hiep en Hoera 2 jaar! | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s