Kennis vergaren met SpeelBoek

In het thema wetenschap en techniek zijn natuurlijk heel wat juweeltjes te vinden als het om kinderboeken gaat. Ook deze keer ging ik weer bij Kirsten van SpeelBoek op bezoek en ze maakte het me wel bijzonder moeilijk. Kian is 9 en ontzettend leergierig dus al die prachtige boeken zijn op het moment extra aantrekkelijk voor mij, gelukkig voor mijn portemonnee kon ik niet kiezen. Maar ik ga snel een keertje met Kian langs zodat hij me kan vertellen welke hij het allermooiste vind (hopelijk lukt het hem wel om het bij één favoriet te houden).

Collage anatomie.jpgAnatomie- Hélène Druvert (SpeelBoek €24,95)

Sommige boeken zijn zo mooi en bijzonder dat je er eigenlijk niet teveel over moet zeggen. Anatomie van Hélène Druvert is zo’n boek. Prachtig vormgegeven en zeer compleet over (hoe kan het anders) de anatomie van het menselijk lichaam. Hij staat in ieder geval hoog op mijn verlanglijstje. Absolute aanrader om zelf te gaan bekijken.

alles-heeft-een-begin-collageVan oerknal tot robot- Marc ter Horst (SpeelBoek €14,95)

Ook dit boek staat hoog op mijn persoonlijke verlanglijstje. Van oerknal tot robot is een superleuk geschreven boek vol feitjes en weetjes over allerlei dingen die we in ons dagelijks leven tegenkomen. Uitgangspunt is dat alles een begin heeft. Maar wat is dat begin dan? Hoe zijn bijvoorbeeld scholen ontstaan of geld? In korte vlot geschreven hoofdstukken met leuke illustraties vertelt Marc ter Horst je de ontstaansgeschiedenis van heel uiteenlopende onderwerpen.

picmonkey-collageYoung scientist winterboek (SpeelBoek €12,50)

Een leuk doeboek is natuurlijk altijd een aanrader als verjaardagscadeautje. Young Scientist brengt regelmatig leuke en leerzame doeboeken uit. Deze gaat heel toepasselijk over de winter maar ze hebben er nog heel veel meer.

PicMonkey Collage.jpgHet rariteitenkabinet- Gordon Grice (SpeelBoek €19,99)

Nog zo’n prachtig boek waar ik persoonlijk heel erg hebberig van wordt. Heel veel kinderen houden van verzamelen, dit boek helpt je om nog meer uit je verzameling te halen. Heel veel feitjes en wetenswaardigheden en bovendien prachtig vormgegeven.

picmonkey-collageWat zit er in je hoofd- Michael Madeja e.a. (SpeelBoek €18,99)

Dit leuke informatieve boek richt zich helemaal op je hersenen. Hoe werken die eigenlijk? Hoe komt het dat je je niet alles kunt herinneren en krijgen je hersenen ook een blauwe plek wanneer je je hoofd stoot? Zomaar een paar onderwerpen die in dit boek op een begrijpelijke manier besproken worden. Bovendien zijn de illustraties bijzonder origineel en met humor vormgegeven.

PicMonkey Collage.jpgSchorre zeehonden en flodderwinden- Bas van Lier (SpeelBoek €14,50)

Een boek vol rare, nuttige en grappige uitvindingen. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste elektrische auto uit Nederland kwam, dat een boze klant van friet chips maakte en dat nachtvorst de inspiratie voor ijslolly’s was. Deze en nog veel meer uitvindingen vind je in dit leuke boek dat ook nog eens op een bijzondere manier is vormgegeven.

Anne

Advertenties

One thought on “Kennis vergaren met SpeelBoek

  1. Pingback: Techniekfeestjes | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s