DIY: trakteren met robots

startfoto

Terug van weggeweest! Ons favoriete knutselmateriaal; de wc-rol. Tijdens ons vorige thema hadden we zo veel leuke andere materialen om mee te knutselen dat we niet toe kwamen aan onze grote favoriet. Inmiddels is mijn persoonlijke berg lege rolletjes weer aardig gegroeid hoog tijd dus om er weer eens iets leuks mee te maken.

Robots knutselen

Wat past er nu beter bij ons thema wetenschap en techniek dan leuke robots om uit te delen. En die kun je prima van wc rollen maken. Deze diy is trouwens superleuk om samen met de jarige te doen. Want helemaal niet moeilijk.

collage-cirkel

We hebben al eerder soortgelijke traktaties op Hiep en Hoera gemaakt (denk bijvoorbeeld aan de eekhoorntjes die we tijdens ons thema herfst hebben gemaakt). Maar ik heb toen niet laten zien hoe je op een makkelijke manier het wc rolletje afsluit.

Hoe doe je dat?

Ik heb natuurlijk het grote voordeel dat ik een grote cirkelpons in huis heb (blijft een aanrader als je graag knutselt 😉) maar een vierkant dat groter is dan je wc-rolletje kan natuurlijk ook prima. Trek nu de wc-rol met een potlood om op het papier en maak dicht op elkaar knipjes tot aan de omtrek van de wc-rol. Goed insmeren met lijm (ik gebruikte een simpele plakstift) op het wc-rolletje leggen en omvouwen.Dit wordt de bovenkant van je robot.

collage-robots

Knip uit gekleurd papier rechthoeken. De hoogte van de rechthoek moet dezelfde hoogte zijn als je wc-rolletje, de breedte een paar centimeter langer dan de omtrek van het rolletje zodat je het papier straks mooi om het rolletje heen kunt vouwen en ook nog een strook overhoudt om het vast te plakken.

Versieren maar!

Knip uit gekleurd papier vormpjes en plak ze op de rechthoek om zo robotjes te maken. Kies hiervoor het liefst zo dun mogelijk papier. Hoe dikker het papier hoe moeilijker het straks om het rolletje heen te vouwen is. Natuurlijk kun je ook hele andere knutselmaterialen gebruiken. Knip bijvoorbeeld rechthoeken uit wit papier en gebruik verf of stiften voor de robots. Helemaal tevreden over de robots? smeer dan één korte kant met lijmstift in, rol om je wc-rolletje en plak vast.

Een extra dimensie toevoegen

muizentrappetjes

Ik vond het wel erg leuk om de robots nog iets extra’s te geven daarom maakte ik een hele berg muizentrappetjes (je weet vast nog wel hoe dat moet, of je kijkt dit filmpje). Ik maakte er armpjes van maar je kunt ze natuurlijk ook op het hoofd plakken als antenne-achtig iets. Ik vind ze wel een erg leuke aanvulling. Vul nu de rolletjes met wat je maar wilt trakteren en duw een prop crêpepapier in de onderkant zodat het er niet uit kan vallen.

sfeerfoto.jpg

Geen zin om tig robots te knutselen als traktatie? Dan kun je ze natuurlijk ook prima tijdens het kinderfeestje door de kinderen zelf laten knutselen. Klaar met knutselen? vul ze dan toch met snoepjes en kleine cadeautjes en geef ze aan het eind van het feestje mee als super originele goodiebag.

Anne

Advertenties

One thought on “DIY: trakteren met robots

  1. Pingback: Techniekfeestjes | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s