Wetenschappelijke kinderfeestjes

collage-techniekIn Nederland hebben we heel wat musea die aan de wetenschap zijn gewijd. Hartstikke interessant om eens een kijkje te gaan nemen natuurlijk. Maar wist je dat de meeste ook kinderfeestjes organiseren? Wetenschappelijke kinderfeestjes dus, heel erg leuk en natuurlijk ook heel erg leerzaam. Ik ging op onderzoek uit en vond de leukste feestjes in musea waarvan ik er veel nog helemaal niet kende. Er valt dus nog meer dan genoeg te ontdekken.

Museum en sterrenwacht Sonnenborgh – Utrecht
Bij museum  Sonnenborgh, heb je de keuze uit twee feestjes: een raketfeestje of een planeetexpeditie. Beide feestjes duren ongeveer twee uur en zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd 6-12 jaar. Bij het raketfeestje leer je van alles over leven in een ruimteschip en lanceer je een raket. Bij de planeetexpeditie leer je meer over het sterrenstelsel, weersverschijnselen en veroorzaak je zelf een harde knal. Heel spectaculair dus. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een voorstelling in het planetarium.

Continium discovery center – Kerkrade
Bij Continium organiseren ze verschillende kinderfeestjes, van speurtochten tot proefjes doen in een lab. Er is zelfs een geheim knallab waar je een waterraket mag lanceren. De feestjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Ook is het gekozen programma makkelijk uittebreiden met extra’s (bijvoorbeeld eten of een film) waardoor de kinderen de hele middag zoet zijn.

Het natuurhistorischmuseum – Rotterdam
In het natuurhistorisch museum hebben de kinderfeestjes natuurlijk alles te maken met de natuur. Er zijn verschillende feestjes voor verschillende leeftijden. Zo is er een potvisfeestje voor de allerkleinsten (4-6 jaar). En bijvoorbeeld een onderzoeksfeest voor grote kinderen (8-12 jaar).

Space expo – Noordwijk
Bij de Space expo kun je tijdens je kinderfeestje leren voor astronaut en sluit je je feestje af met een echt astronauten diploma. Hoe stoer is dat? Op hun site vind je een echt missie plan zodat je goed voorbereid aan je feestje kunt beginnen.

Corpus – Leiden
In corpus kun je ontdekken hoe het menselijk lichaam werkt. Ook hier organiseren ze een heel leuk kinderfeestje, met een speurtocht en allerlei proefjes. Ook kun je speciale corpus uitnodigingen bestellen en een echte verjaardagstaart.

Teylers museum – Haarlem
Bij het Teylersmuseum denken ze graag met je mee over het kinderfeestje. Zo kun je een spannende speurtocht door het museum doen maar ook een leuke workshop boeken. Leer bijvoorbeeld net als Rembrandt etsen of bouw een vulkaan. In samenwerking met Greetz kun je ook nog hele leuke uitnodigingen maken.

Universiteitsmuseum – Utrecht
Het Universiteitsmuseum organiseert drie verschillende feestjes. Kinderen van 6-9 jaar kunnen op zoek naar de maffodokus een speurtocht door het museum gevolgd door een spannend spel en afgesloten met een leuke knutselworkshop.
Voor kinderen van 10-12 jaar kun je kiezen uit “het geuren en kleurenlab”of een feestje met als thema “wie is de dader”.

Science center – Delft
Delft staat natuurlijk bekend om zijn Technische Universiteit. In het science center worden de kinderen begeleid door studenten van de TU. Je kunt kiezen uit workshops van 2 uur (bijvoorbeeld: een knikkerbaan bouwen of maak je eigen Nuna 8 de snelste auto op zonne-energie). Of van 2,5 uur (een trilobiet robot bouwen)

Philipsmuseum – Eindhoven
Wij kent Philips niet? Tijdens je kinderfeestje in het Philipsmuseum speel je mission eureka en ontdek je de techniek achter de bekendste Philips uitvindingen. Je begint je feestje natuurlijk met lekkers dat je zelf mag maken (wat zou dat zijn?) en aan het eind krijg je ook nog een leuke verrassing mee naar huis.

Anne

One thought on “Wetenschappelijke kinderfeestjes

  1. Pingback: Techniekfeestjes | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s