Stimuleer de fantasie: Droomdeurtjes

laat-kinderen-weer-in-elfen-en-draken-geloven

Voor onze thema’s zijn we altijd op zoek naar leuke ideeën en bijzondere producten. En in die zoektocht kom je soms dingen tegen die je nooit had verwacht, maar die het extra speciaal maken. Want wat past er nu beter bij ons droomlandthema dan echte droomdeurtjes? Daar wilden we heel graag meer over weten. Dus namen we voor jullie contact op met Margreet & Sonja de creatieve breinen achter droomdeurtjes zodat ze ons er alles over kunnen vertellen.

dsc06327

Wie zijn Margreet & Sonja?
Wij zijn twee creatievelingen die deze wereld graag wat mooier willen maken. Naar ons idee brengen kinderen teveel tijd achter hun tablet of voor de televisie door. Hierbij gaat veel fantasie verloren, die wij graag weer terug in het dagelijkse leven van kinderen willen brengen. Na allebei als intercedente bij een groot uitzendbureau gewerkt te hebben, kwamen we elkaar jaren later als oud-collega’s toevallig tegen en deelden we onze visie en dromen. Deze bleken dusdanig overeen te komen, dat we besloten om samen een uniek concept te ontwikkelen waarmee we iets voor kinderen kunnen betekenen. Deze missie groeide na veel brainstormen uit tot het ontstaan van de Droomdeurtjes.

Wat met een idee begon is uitgegroeid tot een volwaardig concept. Van deurknopje tot huisstijl hebben we alles zelfstandig ontworpen. Een flinke uitdaging, maar o wat is het mooi om een droom ook echt letterlijk te zien groeien. Met onze droom hopen wij de deur naar veel mooie, magische momenten te openen waar zowel kinderen als volwassenen met veel plezier op terug zullen kijken.

elfenroze-wolkenachtergrond-met-sleuteltje

Hoe zijn wij op het idee van de Droomdeurtjes gekomen?
Wij vinden dat kinderen vaak teveel tijd achter de Ipad of televisie doorbrengen. Hierdoor “spelen” ze steeds minder en gaat veel fantasie en creativiteit verloren. Ook willen we kinderen een veilige plek bieden waar ze kunnen ontsnappen aan de vaak harde realiteit en echt zichzelf kunnen zijn. We dachten aan een deurtje naar een magische wereld. Na hierover doorgepraat te hebben, leek het ons echter veel mooier om deze magische wereld in het dagelijkse leven van kinderen te brengen. Vanuit deze gedachte is het elfje of draakje dat bij kinderen op bezoek komt ontstaan. Ook wilden we kinderen een houvast geven waar ze zich kunnen uiten en leuke dingen of zorgen kunnen delen. Vanuit deze missie is het brievenbusje ontstaan.

Droomdeurtje Wolkenblauw vrijstaand.jpg

Hoe werkt het Droomdeurtje precies?
Kinderen geven het Droomdeurtje en brievenbusje een mooi plaatsje op hun slaapkamer. Dit kan tegen de muur bij een plint zijn, maar ook op de vensterbank of op een bureau. Vervolgens wordt de magische sleutel bij het Droomdeurtje gelegd. Wanneer de kinderen ‘s nachts slapen, verdwijnt het sleuteltje en is hun eigen elfje of draakje door het Droomdeurtje gekomen. Deze elfjes en draken zorgen ervoor dat kinderen veilig kunnen slapen en niet bang hoeven zijn. Met een piepklein toverstafje toveren ze enge dromen en ‘monsters’ weg. In het brievenbusje kunnen kinderen briefjes of tekeningen voor hun elfje of draak achterlaten. Zo kunnen ze delen wat ze in het dagelijks leven meemaken of waar ze tegenaan lopen. Ook kunnen ze hun elfje of draakje vragen stellen over hun leven in het Droombos. Vervolgens kunnen volwassenen, uit naam van het elfje of draakje, een briefje terug in het brievenbusje achterlaten. Op deze manier ontstaat er een mooie interactie tussen kinderen en volwassenen. Ook kunnen volwassenen het kind via het brievenbusje complimenten geven om positief gedrag te stimuleren. Iets dat vaak bij het slapen in het eigen bed, zindelijkheidstraining, bord leegeten en de omgang met broertjes of zusjes wordt ingezet. Naast het Droomdeurtje zijn er op onze Droomdeurtjes website  ook tal van accessoires verkrijgbaar zoals o.a. een theesetje, houten bankje, een nachtlampje en Goed Gedaan Post. Deze post bestaat uit 11 kaartjes met bemoedigende teksten of lieve woorden die uit naam van het elfje of draakje in het brievenbusje kunnen worden gedaan. Deze kaartjes zitten verpakt in een lief metalen blikje en worden vaak ingezet om kinderen troost te bieden of ze te helpen in het opbouwen van hun zelfvertrouwen.

goed-gedaan-post

Kinderen die een Droomdeurtje hebben kunnen hun elfje of draak registreren op www.droomdeurtjes.nl. Wanneer ze dit hebben gedaan ontvangen ze elke 2 weken gratis onze Droompost. Deze Droompost bestaat uit een spannend verhaal, een knutseltip, vragen over elfjes en draken en leuke wistjedatjes.

Het verhaal achter de Droomdeurtjes:
Toen het ondeugende elfje Puck, met haar schattige drakenvriendje Jinn, uit wandelen ging in het Droombos, deden zij een magische ontdekking. In het verhaal achter de Droomdeurtjes is precies te lezen hoe zij in contact kwamen met nieuwe vriendjes uit de mensenwereld. Nieuwsgierig naar het verhaal? Je vindt het hier.

Slider met deurtjes in verpakking.jpg

Advertenties

One thought on “Stimuleer de fantasie: Droomdeurtjes

  1. Pingback: Tijd om op te staan! | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s