Dromerige knutsels van Sien en co

droomland-sien-en-co-startfoto

Rond het thema droomland is een geweldig kinderfeest te verzinnen. Een slaapfestijn is natuurlijk het hoogtepunt, maar tussen het eten en het slapen kan nog zoveel meer worden gedaan. Een voor de hand liggende mogelijkheid is natuurlijk film kijken. Toch is knutselen in het droomland thema ook zeker een leuke optie. En wat je zoal kan maken laat ik je graag zien .

Gea (Sien en co)

Feeënhuisje

Eén van de eerste dingen waar ik aan dacht bij droomland waren droomfiguren. Feeën zijn daarbij mijn absolute favoriet. Dit feeënhuisje is dan ook superleuk om op het droomland feestje te maken.

Voor het feestje heb je potjes, verf geschikt voor glas, Foam en Silk klei, washitape en eventueel wat lijm nodig.

feeenhuisje-1

Gebruik de washi tape om de plek van de ramen en de deur af te plakken. Beschilder vervolgens het potje als een paddenstoel, de bovenkant dus rood en het potje wit. Verf heeft tijd nodig om te drogen, en die er niet altijd is. Een goed alternatief is dan om het potje met klei te bekleden.

feeenhuisje-2

Als de verf goed droog is kunnen de details worden aangebracht met de klei. Soms plakt de klei niet goed, gebruik dan lijm om het de klei vast te plakken. Foam en Silk klei heeft 24 uur nodig om goed te drogen, maar kan na een nachtje feesten zeker al meegenomen worden naar huis.

Kussentje zonder naald en draad

In bed kun je niet genoeg kussens hebben . Dit kussentje is heel simpel om te maken en het mooie is dat je er geen naald en draad bij nodig hebt.

Ik heb zelf twee lapjes A4 formaat vilt gebuikt. Je kunt het kussentje echter ook van stof maken en zo groot maken als je zelf wilt. Naast de lapjes heb je verder nog een stuk papier, knopspeldjes, textielstift(en), een schaar en vulling nodig.

kussentje1

Teken op het papier een cirkel met behulp van een bakje en knip deze uit. Zorg ervoor dat deze kleiner is dan het formaat van je lapje zodat je er ruim omheen kunt knippen. Speld de cirkel vast op beide lapjes en knip er ruim omheen de cirkel uit. Knip de cirkel in tot aan het papier. Maak deze strookjes niet te breed, anders kun je later niet knopen. Haal daarna het velletje papier er af.

kussentje-2

Als je rondom hebt ingeknipt, kun je beginnen met knopen. Knoop de beide lapjes met de strookjes aan elkaar. Houd een stukje vrij zodat je het kussentje kunt vullen. Als het kussentje gevuld is, kun je het helemaal sluiten. Versier nu alleen het kussentje nog met de textielstift(en).

Vogeltjes mobiel

Een mobiel vrolijkt elke slaapkamer helemaal op. Mobielen komen in vele soorten en maten, deze mobiel heb ik gemaakt van pompons en een stokje.

Om de vogeltjes mobiel te maken heb je een pomponmaker, garen, vilt, wiebelogen, lijm, kralen, een stokje, een naald en een schaar nodig.

vogeltjes-mobiel-1

Maak drie pompons met de pomponmaker. Bind twee draden om het midden van de pompon, maak één aan de bovenkant en één aan de onderkant vast.

Knip uit vilt een driehoek en plak deze als snavel in de pompon vast. Plak boven de snavel twee wiebelogen. Knip ook twee voeten uit het vilt. Maak aan de onderkant twee poten van kralen en eindig met de voeten. Maak onder de voeten het draad met een dubbele knoop vast. Knoop nu de vogeltjes vast aan het stokje en maak aan het uiteinde een draad vast om de mobiel op te hangen.

vogeltjes-mobiel-2Dank je wel Gea van Sien en co. We kijken nu al weer uit naar wat je ons volgende thema gaat maken.

Advertenties

One thought on “Dromerige knutsels van Sien en co

  1. Pingback: Tijd om op te staan! | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s