Miss Honeybird: inspiratie ontstaat door van alles!

fb-bordjes-h2048-w1640

Persoonlijk ben ik al jaren fan van de superleuke stempeltjes van Miss Honeybird, toen ik deze superleuke naambordjes langs zag komen op mijn Facebooktijdlijn wist ik gelijk dat ik ze met jullie hier wilde delen. Hoog tijd dus om contact te zoeken met Simone het creatieve brein achter Miss Honeybird.

We zijn heel nieuwsgierig naar de persoon achter Miss Honeybird, zou je je even voor willen stellen?
Ik ben Simone en woon samen met Raymond en onze twee zoontjes Ravian en Roman en de katten Diesel, Sjaak, Obi en Jimbo.  Sinds 1999 ben ik als zelfstandig ondernemer aan het werk als vormgever en webdesigner en in 2012 ben ik met Miss Honeybird gestart.

custom-round-dean-rechthoek.jpg
Hoe ben je op het idee gekomen voor Miss Honeybird?
In 2012 had ik behoefte om eigen werk te maken naast werk voor opdrachtgevers en ik begon met het ontwerpen van ansichtkaarten en posters. Toen ik afbeeldingen op mijn Twitteraccount plaatste kreeg ik verzoeken van winkels of zij ook kaarten en posters konden inkopen. Dat vond ik natuurlijk heel leuk en om het meteen professioneel aan te pakken ben ik toen eerst begonnen met het verzinnen van een labelnaam.

Waar komt die leuke naam trouwens vandaan?
Eigenlijk had ik eerst de naam Miss Blackbird. Er zijn zelfs nog twee kaartjes in omloop met deze naam erop. Ik ben gefascineerd door kraaien en raven en daarom vond ik deze naam erg leuk. Maar al vrij snel kwam ik erachter dat er ook een Miss Blackbirdy bestaat en dat vond ik teveel op elkaar lijken. Het vogel idee moest blijven en na wat brainstormsessies kwam ik op Miss Honeybird uit

Proof-Fox-Pien.jpg
Ik kende je al van de stempels die je maakt, maar nu zag ik persoonlijke naambordjes langskomen op internet, hoe zijn die ontstaan?
Ik werd benaderd door de producent van de bordjes of ik interesse had om de bordjes met eigen ontwerpen aan te bieden. Die kans heb ik gegrepen. Nu kan ik naast een persoonlijke naam-, geboorte- of gezinsstempel ook een persoonlijk bordje aanbieden. Het bordje is een gewild cadeau om te geven bij een geboorte. Waarschijnlijk ga ik de persoonlijke artikelen nog uitbreiden met een placemat.

Natuurlijk willen we ook meer weten over de stempels die je maakt, waar haal je je inspiratie vandaan?
Inspiratie kan eigenlijk door van alles ontstaan. Een nieuwe persoonlijke situatie bijvoorbeeld. Nu mijn zoontjes voetballen vond ik een voetbal stempel wel handig om in mijn agenda te gebruiken om zo trainingen en wedstrijden aan te geven. Vandaar nu dus ook een mini voetbalstempel.

Kun je duidelijke trends ontdekken, welke stempels zijn het meest populair op het moment?
Trends zie je op een gegeven moment ontstaan op het internet, in bladen over mode en interieur. Toen ik in 2012 begon was de uil helemaal hot. De afgelopen tijd was er de tropische trend met flamingo’s en ananassen en de cactus trend met pijlen en wigwams en die zie je nu nog steeds overal. Daar zijn groene tropische bladeren bijgekomen. De mini stempels die ik verkoop zijn wel het populairst in mijn webshop. Ik heb meer dan 200 verschillende soorten dus er zit voor iedere gelegenheid (geboorte, trouwerij, feestjes etc. wel iets bij).

tagsdiv-1_1-vierkant

Hiep en Hoera is een kinderfeestjesblog en altijd op zoek naar originele cadeauideeën. Een stempel “start”set is natuurlijk heel erg leuk, heb jij nog tips hoe je dat het beste samen kunt stellen?
Ik vind zelf het leukste om met een paar stempeltjes een eigen ontwerp en compositie te maken. Door gebruik te maken van verschillende kleuren inkt kan je ook weer een eigen stijl en sfeer weergeven. Ik maak graag met lichtere kleuren een patroon (met bijv. de mini druppel/hartje/ster/confetti) als ondergrond. En daaroverheen in het zwart een grotere stempel (dat kan een leuk figuurtje zijn maar ook een grote tekststempel) met daarbij dan een mini tekststempel.
Naast op papier kan je met de juiste inkt (VersaCraft) ook op textiel stempelen. Voor kinderen is het bijvoorbeeld leuk om een eigen tas te bestempelen.

mini-trio-tags-tree-elephant-whale-1-vierkant

Tenslotte zijn we erg benieuwd of je ook persoonlijke favorieten hebt.
Vaak zijn de stempels die ik als laatste gemaakt hebt mijn favoriet. Daar horen dan nu de boompjes, walvis en wolkjes bij en niet te vergeten de nieuwe kleine tekststempels in een handgeschreven lettertype.

Ook helemaal enthousiast geworden? Deze leuke stempels en nog veel meer vind je op Miss Honeybird.

Anne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s