Dromen met een mooi boek: Speelboek vertelt

Ook dit thema heeft Kirsten van SpeelBoek weer de allerleukste boeken voor ons uitgezocht. Allemaal bijzondere titels over dromen en natuurlijk ook een echt boek voor voor het slapen gaan.

nocturno

We beginnen met een heel bijzonder boek. Heb je wel eens gehoord van een receptenboek voor dromen? Want dat is precies wat dit boek is. Het is zo bijzonder, omdat het een glow in the dark boek is. Kies een van de dromen uit zet hem 5 minuutjes onder een lamp en wanneer je dan het licht uit doet komt je droom tot ´leven´.

Nocturno- Isol (SpeelBoek €14,90)

Doei.jpg

Elke nacht heeft Maartje de prachtigste dromen waarin ze kan vliegen. Haar broer Bor droomt nooit iets leuks en wordt daar steeds bozer over. Hij vindt Maartje zelfs niet meer lief en wil geen doei meer tegen haar zeggen (wat hij normaal gesproken altijd doet voor het slapengaan). Maartje bedenkt een heel bijzondere oplossing, wil je weten welke? Ga dan snel naar de winkel.

Doei- Edward van de Vendel en Marije Tolman (SpeelBoek €17,50)

Het donker.jpg

Laszlo is bang voor het donker. Hij gaat in gesprek met het donker om over zijn angst heen te komen en het donker helpt hem bij het overwinnen van zijn angst. Dit is zo’n prachtig prentenboek geen enkel woord is overbodig en ook de tekeningen zijn heel minimalistisch, dat maakt het verhaal extra krachtig.

Het Donker- Lemony Snicket en Jon Klassen (SpeelBoek €13,95)

ik-ben-bij-de-dinosaurussen-geweest

De rode draad deze keer is toch wel Edward van de Vendel. Nu moet ik uit eigen ervaring dan ook wel zeggen dat hij ontzettend leuk schrijft, mijn eigen kinderen zijn groot fan van zijn boeken. De ik persoon in dit boek gaat zo op in zijn nieuwe dino boek dat hij er van overtuigd is dat hij bij de dinosaurussen is geweest, met hen beleeft hij allerlei leuke avonturen. Maar wanneer hij er ’s avonds bij het eten over vertelt krijgt hij te horen dat de dino’s al heel lang geleden zijn uitgestorven. Hij is het hier totaal niet mee eens, wanneer zijn familie hem ’s avonds naar bed brengt (en voorleest) moeten ze toch echt wel toegeven dat hij bij de dinosaurussen is geweest.

Ik ben bij de dinosaurussen geweest- Edward van de Vendel en Floor de Goede (SpeelBoek €14,99)

bedtijd-voor-boo

Belle en haar konijntje Boo zijn natuurlijk de ultieme droomland figuren. Alleen al de illustraties zijn dromerig mooi en het verhaaltje is natuurlijk perfect voor voor het slapen gaan.

Bedtijd voor Boo- Mandy Sutcliffé en Mark Sperring (SpeelBoek €14,50)

Midden in de nacht.jpg

Midden in de nacht is het perfecte boek voor kinderen vanaf een jaar of 4 die wel eens eng dromen.Want wat moet je doen als je lekker in je bed ligt en er ligt ineens een Siberische tijger naast je? Dan moet je dus niet bang worden maar hem gewoon terug brengen naar de dierentuin! En dat is precies wat de hoofdpersoon in dit boek doet, het verhaal is met veel humor getekend en zal zeker de kleinsten ook heel erg aanspreken.

Midden in de nacht- Guido van Genechten (SpeelBoek €16,95)

Advertenties

One thought on “Dromen met een mooi boek: Speelboek vertelt

  1. Pingback: Tijd om op te staan! | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s