Overal slingers

vlechtstrokenslingers-instagram

Een goed feestje begint natuurlijk met slingers. Want wat brengt je nu meer in een feeststemming dan een leuk versierde kamer. Natuurlijk kun je prima slingers kopen, maar wat eigenlijk nog veel leuker is , is slingers zelf maken. En dat kan op heel veel verschillende manieren. Voor dit blog heb ik onderzocht wat je allemaal voor verschillende slingers zou kunnen maken met eenvoudige vlechtstroken.

al-gemaakt

Ik maakte al eerder een blog over slingers van vlechtstroken toen liet ik de simpele lussenslinger en de leuke bloemenslinger zien. Ik had zoveel lol in het maken van die slingers dat ik bedacht dat er vast meer mogelijk moest zijn.

De ballenslinger

collage-ballenslinger

Knip een vlechtstrook doormidden. Plak de twee stroken als een kruis op elkaar. Herhaal dit en plak het tweede kruis op het eerste kruis waarbij je het kruis eerst een kwartslag draait. Plak nu alle uiteinden op elkaar. Op deze manier ontstaat een bal. Maak zoveel ballen als je zelf wilt en rijg ze aan een leuk touwtje. (ik gebruikte touw van Dille & Kamille)

ballenslinger-verkleind

De lusjesslinger

collage-lussenslinger

Vouw een vlechtstrook doormidden en vouw de uiteinden naar dit midden. Vorm nu 4 lussen. Maak aan de kant waar de vouwen zitten een gaatje en rijg hier een touwtje doorheen. Ik combineerde steeds twee vlechtstroken en maakt dan een knoop in het touw zodat de lussen mooi op hun plek blijven.

lussenslinger-verkleind

De muizentrapslinger

muizentrapjes-slinger-verkleind

Supersimpel maar met een heel mooi resultaat. Vouw van vlechtstroken muizentrappetjes, leukste is om contrasterende kleuren te gebruiken. Maak aan een kant een gaatje en rijg aan een mooi touwtje.

De hartjesslinger

hartjes-slinger

Het enige dat je voor deze slinger nodig hebt zijn halve vlechtstroken en een nietmachine. Maak een scherpe vouw in het midden van een vlechtstrook. Doe de uiteinden van een nieuwe vlechtstrook (maak hierin eerst ook een vouw) in de vouw en niet vast. Op deze manier ontstaan er vanzelf hartjes.

Heb jij een van onze ideeën uitgeprobeerd of heb je zelf nog een leuk idee met vlechtstroken? Dan horen we heel graag van jou.

Anne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s