Een knutselfeest in de tuin

Startfoto collage.jpg

Een knutselfeest in de tuin vieren, dat kan alleen maar een fantastisch feest worden! Ga samen lekker aan de slag, in de zon, om vrolijke dingen voor in de tuin te maken. Hieronder geef ik vast drie voorbeelden welke je kunt maken en voor meer inspiratie heb ik op Pinterest weer een bord gemaakt: In de tuin DIY met Sien en Co

Gea-Sien en co

Gekleurde paddenstoel

De eerste is een simpele, lowbudget knutsel. Voor de gekleurde paddenstoel heb je een terracotta potje en schotel nodig, acrylverf, waterbestendige doorzichtige lak en kwasten.

Nu kun je natuurlijk een traditionele rood met witte stippen paddenstoel schilderen, maar één in vrolijke kleuren is minstens zo leuk. Schilder de pot in één kleur en de schotel in een andere kleur. Laat beide goed drogen. Schilder op de schotel stippen en laat dit wederom drogen. Als de verf goed droog is kun je de lak aanbrengen. Na 24 uur kan de gekleurde paddenstoel buiten gezet worden.

collage paddenstoel

Stenen beschilderen

Stenen beschilderen is altijd leuk en ze vrolijken elke tuin op. Net als de paddenstoel is dit een simpele, lowbudget knutsel. Naast stenen heb je acrylverf, waterbestendige doorzichtige lak en kwasten nodig.

En dan kan de pret beginnen. De stenen kunnen in van alles omgetoverd worden; lieveheersbeestjes, tuintjes, monsters, naamstenen. De kinderen kunnen zich helemaal laten gaan. Als de stenen geschilderd zijn moeten ze even goed drogen en daarna kunnen ze gelakt worden zodat ze waterbestendig worden.

collage stenen beschilderen.jpg

Vrolijke bloemenpot

Stiekem is de vrolijke bloemenpot mijn favoriet. Het is ook de moeilijkste om te maken. Vooral het in elkaar zetten vergt wat geduld. Voor de vrolijke bloemenpot heb je 2 grotere terracotta potten en 12 kleinere nodig. Verder heb je ijzerdraad, een tang, knopen (of stokjes), een potlood, acrylverf, waterbestendige doorzichtige lak en kwasten nodig. En natuurlijk vrolijke bloemen voor het haar.

Doe drie potjes in elkaar voor de arm. Gebruik het ijzerdraad en de knopen om de potjes aan elkaar te bevestigen. Zorg ervoor dat je een lang stuk ijzerdraad gebruikt, omdat je hiermee ook de armen aan het hoofd bevestigd. Doe het ijzerdraad van onderaf in één van de grote potten en breng het terug nadat je het door een knoop of over stokjes hebt gebonden. Maak nu de andere arm van drie potjes en maak het ijzerdraad hier ook vast met een knoop. Bevestig nu het hoofd aan het lijf door weer gebruik te maken van knopen of stokjes. Haal het ijzerdraad gerust een paar keer heen en weer zodat beide goed aan elkaar zitten. Als laatste bevestig je de benen aan het lijfje. Dit doe je door een lang stuk ijzerdraad door de knoop (of over de stokjes) van het hoofd naar het lijfje te steken. Het ijzerdraad komt vervolgens onder het lijfje uit (twee stukken, beide kanten even lang). Bevestig aan elk drie potje zoals je de armen ook hebt vastgemaakt.

vrolijke bloemenpot deel 1 collage

Nu het poppetje in elkaar zit kan het schilderen beginnen. Ik heb zelf eerst met potlood de lijnen getekend en ben daarna gaan schilderen. Laat de verf nu goed drogen. Breng de lak aan en laat dit ook goed drogen. Nu kunnen de bloemen bovenin het hoofdje worden gestopt en daarmee is de vrolijke bloemenpot klaar.

vrolijke bloemenpot deel 2 collage.jpg

Weer heel veel knutselplezier!

Advertenties

One thought on “Een knutselfeest in de tuin

  1. Pingback: Feestjes in de tuin | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s