Leuk idee! Uitnodiging gemaakt van handafdruk in plakkaatverf

IMG_7136Sylvia Vermaas wilde een bijzonder uitnodigingskaartje maken voor het verjaardagsfeest van haar vijfjarige dochter Kato. Ze vertelt exclusief aan ons hoe ze dat aanpakte.

‘Het idee is ontstaan omdat Kato 5 jaar wordt. Dat betekent de eerste hand vol. Heel belangrijk voor kids. Het is een stuk makkelijker om deze leeftijd met je volle hand aan te geven dan bijvoorbeeld 3 jaar. Ze zijn toch altijd bezig hun vingers te vouwen.

‘Ik kwam op Pinterest een voorbeeld tegen van een handafdruk. Ik bedacht me dat ik verschillende kleuren dik langwerpig papier had liggen. Ik denk 15 x 30 cm, ooit gekocht bij action.

‘Eerst hebben we de verschillende kleuren papier dubbelgevouwen… Kato kon natuurlijk niet wachten om de vingerafdrukken te maken.

‘We pakten een paar kleuren plakkaatverf die ik in dikke en dunnere strepen op een groot bord heb gespoten. Het is wel goed om nog een extra vel bij de hand te hebben omdat elke keer als Kato haar hand in de verf deed er eigenlijk teveel opzit; dus goed om even op dat oefenvel zachtjes af te drukken.

‘Handig om ook met je kind te oefenen om te kijken hoe ver ze de vingers uit elkaar moeten doen. We hebben wat extra kaarten gemaakt, to be sure… Als je ze allemaal klaar hebt ga je nog ff lekker met glitters aan de slag. Wel opletten om niet teveel tegelijk over de nog natte verf te strooien, want anders zie je alleen nog glitters in plaats van verf. Toen de boel droog was hebben we de uitnodigingstekst erin geschreven.

‘Het leukste van dit alles was om met het hele gezin de uitnodigingen persoonlijk rond te brengen. Alle vriendjes en vriendinnetjes vinden het een leuke verrassing en je voorkomt hiermee dat je kinderen die niet uitgenodigd zijn zich buitengesloten voelen zoals wanneer je dit in de klas doet…’

Superbedankt dat je dit idee met ons hebt willen delen, Sylvia!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s