Alissa schrijft in ons verjaardagsboekje!

IMG_9419

Elke  week vragen we een mamablogger in ons verjaardagsboekje te schrijven (een soort vriendenboekje over kinderfeestjes).

Deze keer heeft Alissa van de blog Dani and mom onze vragenlijst ingevuld:

Wie was de jarige job?
Dani was jarig. Eigenlijk waren we samen jarig, maar ik vergeet graag mezelf die dag. Het mag echt zijn dag zijn.

Hoeveel kaarsjes mochten er uit geblazen worden?
Voor hem 3 kaarsjes officieel, al zet ik er meestal één kaars op in de vorm van het cijfer van dat jaar, op een taart in de vorm van het cijfer.

Wanneer was het feestje? 
Dani is jarig in November, wat het herfst maakt.

Hoeveel kinderen waren er uitgenodigd? 
Wij hadden 5 kindjes uitgenodigd. Dit zijn de kinderen van vrienden van ons. Dani wilde geen kindjes van de opvang uitnodigen.

Was het feestje thuis of ergens anders?
Wij vieren de verjaardag standaard thuis, het was geen specifiek kinderfeestje. Ook de opa’s, oma’s, ooms en tantes waren van de partij.

Wat gingen jullie allemaal doen?
Voor de kinderen is er altijd een berg speelgoed in huis om zich prima mee te vermaken, terwijl de ouders zo lekker kunnen kletsen. Uiteraard wordt er altijd wel gezongen en kaarsjes uitgeblazen wanneer er bezoek is. Zo voelde hij zich echt jarig.

2016-11-05 12.40.21

Had het feestje een thema?
Met verjaardagen werk ik nooit volledig met een thema, al kleed ik wel graag het huis aan in stijl. Zwart-wit is wel mijn (en ook Dani’s) ding en zo een berg slingers en ballonnen in huis maakt het altijd gezellig en feestelijk.

Tip! Ook leuk om te lezen: het verjaardagsboekje van blogger Ceciel!

Hoe had je dit thema uitgewerkt?
Van te voren komt er een fotoshoot met een verjaardagsthema, om zo de uitnodiging digitaal te versturen. Verder zorgde ik voor bijpassende ballonnen en slingers. En ik maakte taarten in stijl.

Hoe pakten jullie de cadeautjes uit? (bijvoorbeeld met een spelletje)
Een voor een haha. Dani kan niet wachten op een spelletje ermee en pakte graag alles uit wat hij kreeg. Op een gegeven moment was hij wel blij met wat hij kreeg en heeft hij de rest laten liggen om later uit te pakken. Eerst lekker spelen met wat hij kreeg.

Wat was het favoriete cadeau?
Dani is zoals altijd met alles blij. Hij kreeg dingen als duplo, dingen voor zijn houten trein, boekjes, puzzels en spelletjes.

Wat was de leukste activiteit die jullie deden?
Wij hebben altijd vrij standaard verjaardagen en dus geen bijzondere activiteiten. Met zijn allen zingen, de kaarsjes uitblazen en daarna de kids lekker laten spelen. Dani vond het uiteindelijk te druk en besloot zelfs nog even boven te gaan spelen met mijn beste vriendin, om zo even tot rust te komen.

2016-11-05 12.27.55-2

Wat hebben jullie gegeten?
Taart, uiteraard. Ik koos voor 4 verschillende taarten, zodat iedereen keus had. Daarnaast stonden er dingen op tafel als worteltjes, komkommer, tomaatjes, chips, toastjes met beleg en zelfs koekjes. Voor ieder wat, je hoeft niet met honger naar huis.

Hoe vond je het feestje zelf?
Gezellig. De kinderen genoten met zijn allen en hebben lekker gespeeld. De rest had het ook zeer gezellig met zijn allen en dat is het belangrijkste toch?

Wat zou je volgende keer anders doen?
Ik vierde op dezelfde dag mijn eigen verjaardag, na het avondeten kwam dus ook de rest van het bezoek. Erg druk. Wie weet zou ik het dit jaar op een ander moment plannen. Net wat meer rust ertussen. Ondanks dat het altijd wel erg gezellig is. Hij gaat dan zelf 4 worden en of ik dan ook nog een apart écht kinderfeestje ga doen weet ik niet. Hij zal dan net naar school gaan. Maar als hij 5 wordt zullen we daar dan ook echt aan moeten gaan geloven.

Wat is jouw beste tip voor een geslaagd kinderfeestje?
Gewoon lekker laten doen! Natuurlijk is het leuk om met alle kids ergens heen te gaan, maar thuis vinden ze ook altijd leuk. Taart eten en daarna spelen maar.

Toevallig weet ik dat Alissa een superleuk blog heeft omdat ze ook een keer een mooi verhaal over StudioKisa heeft gemaakt, neem dus zeker even een kijkje.

Anne

 

Advertenties

One thought on “Alissa schrijft in ons verjaardagsboekje!

  1. Pingback: Wil je in mijn verjaardagsboekje schrijven? | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s