Feest in de tuin!

collage buitenspellen.jpg

De leukste kinderfeestjes vier je thuis! En als het even kan, heerlijk buiten in de tuin. Buiten heb je nog meer feestmogelijkheden. Maak daar gebruik van en geef je kinderfeestje net wat extra’s.
Jessica Van Kaat.

Speurtocht

Is het lekker weer? Dan vieren wij het kinderfeestje buiten in de tuin. Spelletjes, opdrachten en knutselen kan je namelijk net zo goed buiten als binnen doen. Beperk het feest niet alleen tot de tuin, maar ga ook de buurt in: laat de kids een paar geplande spelletjes tijdens een speurtocht doen. Of verzin leuke opdrachten voor onderweg.

Een speurtocht kan je op veel manieren uitzetten. Natuurlijk ‘ouderwets’ met pijlen op de stoep. Wat ook leuk is; geef alle kinderen een plattegrond met daarop een deel van de route. Zo kan iedereen een stukje van de speurtocht de weg wijzen. Geen inspiratie voor een speurtocht passend bij het themafeest? In al mijn draaiboeken voor kinderfeestjes staan verschillende manieren voor het uitzetten van een speurtocht en leuke opdrachten voor onderweg.

collage pijlenschieter.jpg

Pijlschieter

Een echte buiten knutsel is pijlschieters maken. Je herinnert je het vast nog wel: pijltjes van papier schieten door pvc-buizen. Zaag voor ieder kind een pvc-buis van ongeveer 50cm. Schuur even de randjes. Zo zorg je voor een glad mondstuk. Koop (washi) tape in verschillende stoere of vrolijke kleuren. Daarmee kunnen de kids de buizen versieren.

Zijn de schieters mooi beplakt? Dan komt de volgende uitdaging: pijltjes draaien. Kan best wel lastig zijn, dus draai voor het feest alvast een grote voorraad pijltjes. Dat scheelt pijltjes draaien op het feestje zelf. Laat de kids een paar keer oefenen met schieten en richten. Natuurlijk met de instructie dat er alleen op het doel geschoten mag worden en niet op elkaar! Genoeg geoefend? Dan is het tijd voor een echte schietwedstrijd.

collage kampvuur.jpg

Kampvuur

Gezellig met z’n allen buiten picknicken met lunch of taart! Leg een paar kleden neer met vrolijke kussen erop. Of zet een lage tafel neer met kussens of lage stoeltjes erbij. En natuurlijk hang je boven deze ‘picknickplek’ kleurige ballonnen en slingers. Zet naast de picknickplek een grote kan drinken klaar. Daar kunnen de kids dan met z’n allen tegelijk met mega lange rietjes uit slurpen.

Sluit het feestje af met een kampvuur of vuurkorf in de tuin. Echt leuk om de kids zelf hun eten buiten te laten maken. Wat dacht je van broodjes bakken boven het kampvuur? Op stokken die ze tijdens de speurtocht gevonden hebben. Laat de kinderen eerst aluminiumfolie om het bovenste deel van de tak wikkelen. Zo voorkom je dat de tak vlam vat. Daarna mogen ze een bolletje brooddeeg om de tak vastplakken. Klaar om de broodjes te roosteren! Dit is bij ons altijd een succes.

Wil je nog meer inspiratie voor een kinderfeestje in je tuin? Kijk voor meer leuke ideeën voor kinderfeestjes thuis op www.vanKaat.nl

Advertenties

One thought on “Feest in de tuin!

  1. Pingback: Feestjes in de tuin | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s