My first flatlay

IMG_7493Je hebt ze vast al voorbij zien komen, die prachtige vierkante collages van materialen die ogenschijnlijk nonchalant bij elkaar zijn gelegd in een vierkant. De zogenaamde flatlays.

Afgelopen maandag had ik een hele leuke cursus ‘Foto Inspirate Dag’, waarbij er ook een onderdeel: flatlay maken was. Superleuk dacht ik me: dat is een hartstikke leuk onderdeel voor een kinderfeestje!

Wat heb je nodig? Het antwoord is heel simpel: alles en niets. Voor de flatlay die op de bovenstaande afbeelding staat, heb ik alleen maar magnoliablaadjes (in het kader van het thema ‘in de tuin’) gebruikt. De blaadjes waren op de grond gevallen, raapte ik op en ordende ik in een denkbeeldig vierkant. Als je wilt kun je er ook eentje maken met behulp van tape in de vorm van een vierkant dat je, als je de flatlay gemaakt hebt, weer van de ondergrond afhaalt.

Over de achtergrond: omdat de blaadjes van de magnolia roze/wit zijn, heb ik gekozen voor een bruine achtergrond. Maar sommige kleuren komen beter uit op wit. Maar je kunt ook kiezen voor een achtergrond met een print. Kies dat waarop je voorwerpen het mooist in uitkomen.

Maar je kunt ook heel veel verschillende voorwerpen gebruiken. Als je een flatlay maakt in het thema van het feestje, dan zoek je verschillende onderwerpen die bij het thema passen en laat je de gasten ieder zijn eigen flaylay maken. Het is zo leuk om te zien hoe ieder zijn eigen invulling geeft aan de opdracht.

Tijdens de cursus, die plaatsvond aan zee, kregen we de opdracht om van alles te verzamelen op het strand en daar een flatlay van de te maken (zie de foto hieronder). De cursusleiders hadden zelf allemaal doosjes met allerlei details neergezet, die we konden gebruiken om de boel ‘op te vrolijken’ : confetti, letters, rietjes en knopen. Maar ook verse bloemen.

IMG_7399

Deze handige tip kregen we bij het maken van een flatlay waarbij je items met verschillende grotes gebruikt: leg eerst de grote items neer en werk daar de kleinere omheen.

Als je alles in de juiste compositie hebt gelegd dan ‘hang’ je je mobiel recht boven de flatlay en maak je de foto. Ik zet zelf de camera al in de ‘vierkant’ stand, maar dat hoeft natuurlijk niet per se. Je kunt altijd achteraf bijsnijden.

En klaar! Je zult versteld staan van het resultaat!

Merike

 

 

 

Advertenties

One thought on “My first flatlay

  1. Pingback: Feestjes in de tuin | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s