Een ridderspeurtocht en echte schilden beschilderen

IMG_7553Djaro, het zes-jarige zoontje van Eva en Jeannot is helemaal gek van LEGO’s Nexo Knight. Toen Eva vroeg in welk thema zijn feestje gevierd moest worden, hoefde hij dan ook niet lang na te denken, Nexo Knight natuurlijk! Eva en haar man bedachten een superleuk verjaardagsfeestje en delen met ons hoe ze het vorm hebben gegeven.

“We begonnen de middag met een taartje eten en cadeautjes uitpakken. De taart hadden we besteld in  Nexo Knight stijl. Voor de verdere aankleding van het feestje downloaden we nog wat posters, maskers, kleurplaten en het verjaardagspakket van site van LEGO.

IMG_7482

“Toen was het tijd voor het beschilderen van houten schilden, die we gekocht hadden bij Bezige Bijtjezzz. De verf die we gebruikten was plakkaatverf. Om inspiratie op te doen, konden de kinderen spieken bij een aantal voorbeelden van echte Nexo Knight schilden, die we ook weer hadden uitgeprint van de Lego-site. Het was een groot succes, want de kinderen maakten er ieder een heel eigen schild van.

“Tijdens het drogen van de schilden gingen de ridders zich opwarmen voor een heuse ridderspeurtocht. Dus lieten we ze een aantal spelletjes doen waaronder snoephappen en dropveter eten.

“De speurtocht hadden we uitgezet met QR-codes (lees onderaan de blog de tips van Jeannot voor het maken van een dergelijke code). We hadden verschillende Nexo Knight kaartjes in de wijk verstopt die ze moesten zien te vinden. De eerste code kregen ze in huis. Deze moest met telefoon gescand worden, daarop stond een foto met een locatie. Daar lag de volgende kaart, met QR-code en vragen over de locatie. Als ze die goed hadden kregen ze de volgende QR-code.

Lees ook: Kinderfeestje in het LEGiOmuseum.

“We gingen in twee teams op pad. Natuurlijk waren beide teams even goed en alle ridders kregen een mooie medaille.

“Eigenlijk wilden we nog van ieder kind een eigen ID (foto die wordt verwerkt in Nexo Knight poppetje en is te maken op de site van LEGO) maken en meegeven, maar daar zijn we niet eens meer aan toegekomen!

“De kinderen vonden het partijtje erg leuk en ook Djaro heeft genoten. Er was niet te veel competitie – twee groepen en samen de opdrachten oplossen – en uiteindelijk was iedereen een winnaar, iets wat ook goed werkte.”

Tips van Jeannot voor het maken van een QR-code:
Je tikt de lokatie in in Google maps. Dan krijg je een link. Er zijn verschillende sites die van een locatie een QR-code kunnen maken. Bijvoorbeeld:
 http://nl.qr-code-generator.com/ Je plakt de link erin. De site genereert vervolgens een QR-code.

Met deze link kun je van veel dingen een QR code maken. Dus ook van een locatie:  http://www.qrstuff.com/
– Hier voer je de locatie in bij stap 2  ‘Content’
– De QR-code staat nu rechts en wordt automatisch gedownload.
– Eventueel kan je de kleur van de QR code nog veranderen bij stap 3.

One thought on “Een ridderspeurtocht en echte schilden beschilderen

  1. Pingback: Op naar het LEGiO-Museum in Grootegast | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s