Ceciel schrijft in ons verjaardagsboekje!

monster-traktatie

Elke  twee weken vragen we een mamablogger in ons verjaardagsboekje te schrijven: een soort vriendenboekje over kinderfeestjes. Deze keer heeft Ceciel van het leuke blog Badschuim onze vragenlijst ingevuld:

Wie was de jarige job?
Mijn zoontje Dex.

Hoeveel kaarsjes mochten er uit geblazen worden?
Alweer 6, wat gaat dat toch allemaal snel!

Wanneer was het feestje?
In de zomer, net voor de grote zomer vakantie. Aangezien onze Dex in augustus jarig is, is iedereen op vakantie, dan plannen we het er altijd voor.

Hoeveel kinderen waren er uitgenodigd?
Al zijn vriendjes, het waren er 7. Geen specifiek aantal, al hebben we natuurlijk wel gekeken wat er in de 2 auto’s paste die we tot onze beschikking hadden ;).

Monster-t-shirt-04

Was het feestje thuis of ergens anders?
We zijn naar een speelhal geweest, op verzoek van de jarige. Vorig jaar was het thuis. Alles voorbereid met een hele speurtocht en toen regende het. Het feestje viel dus letterlijk en figuurlijk in het water, maar we gaven er een draai aan door er een disco van te maken en de kids merkten daar niets van. Alleen ik zelf was teleurgesteld, want ik had er zelf heel werk aan gehad. Dus daarom vond ik het deze keer niet erg om het buitenshuis te vieren, zodat alles voor me geregeld werd.

Waar gingen jullie naartoe en wat gingen jullie daar doen?
We gingen naar de Hullies in Uden. Een super leuke speelhal waar voor alle type kids wel iets leuks te doen is. Er zijn verschillende ruimtes voor en ballenbak, knutselkamer, kleine fietsjes racebaan, grote springkussens en klimtorens en buiten nog een heel klim- en speelterrein met zelfs een verkeersplein met skelters. Het is dus zowel buiten als binnen, dus met elke weersomstandigheden kun je er wat mee 🙂 Heel fijn dus.

krijtstifttekening-Monster-feest_op-raam-01

Had het feestje een thema?
Ja, monsters. Ik maakte monsterlijke uitnodigingen en voor ieder kind een monster T-shirt. Dat kregen ze bij het begin van het feestje. Voor ons een dubbele werking, want hierdoor kon ik ze goed terug vinden in de speelhal. Daarnaast versierde ik het huis met monsterlijke raamtekeningen en zelfs de auto moest er aan geloven. Zo konden ze dus nog meerijden in een gruwelijke monsterauto, dat vonden ze geweldig!

TIP: Lees ook het verjaardagsboekje van blogger Patries

Hoe had je dit thema uitgewerkt?
Zie antwoord hierboven. Ik schreef er ook nog een heel leuk blog over

Hoe pakten jullie de cadeautjes uit:
Dat deden we thuis voordat we gingen. Geen spel maar gewoon 1 voor 1. Dat ging in een razend tempo want mijn zoontje kon niet wachten om alles uit te pakken. De rest van de kids stonden er zo dicht op, nieuwsgierigheid, dat ik er amper foto’s van kon maken haha.

Wat was het favoriete cadeau?
Lego, dat is zijn favoriete speelgoed! Al was de brandweertank met waterpomp (een coole variant van een waterpistool) ook wel een supergaaf kado.

Wat was de leukste activiteit die jullie deden?
Ze vonden dat de foto maken met de monster T-shirts. Hierbij mochten ze namelijk zich helemaal uitleven als monsters en dat was heel indrukwekkend ;).

Monster-t-shirt-07

Wat hebben jullie gegeten?
Frietjes met een snack. Dat was binnen een mum van tijd op!

Hoe vond je het feestje zelf?
Relaxed. Doordat we naar een speelhal gingen (en het ook nog eens lekker weer was) konden we redelijk relaxed in een stoeltje erbij zitten. Af en toe even kijken waar iedereen was en verder genieten van het zonnetje. Helemaal niet verkeerd.

Wat zou je volgende keer anders doen?
Eigenlijk niets, het was voor zowel ons zoontje als voor ons een geslaagd feestje!

Wat is jouw beste tip voor een geslaagd kinderfeestje?
Maak je niet te druk. Vorig jaar heb ik geleerd dat je van alles kan voorbereiden zoals de speurtocht die in het water viel. Maar het feestje slaagde door te improviseren en spontaan een disco in de woonkamer te houden. Kinderen genieten toch wel, zeker als jij er relaxed onder blijft. Ook al slaagt je plan niet. Het belangrijkste is dat zij het naar hun zin hebben en als dat zo is, dan heb jij dat ook. Dus maak niet al te ingewikkelde plannen en geniet mee!

Meer lezen? Neem dan zeker een kijkje op de blog van Ceciel: Badschuim.

Anne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s