Lekker lezen in de tuin

Een paar weken geleden kreeg ik een app´je van Kirsten de kinderboekenexpert hier bij Hiep en Hoera waarin ze meldde dat ze haar baan bij SpeelBoek Amersfoort had opgezegd. ´Oh help!´ dacht ik ´hoe moet dat nu verder met een van mijn favoriete rubrieken op ons blog?` De eerste schrik maakte al snel plaats voor een grote glimlach toen ik haar berichtje verder las. De reden voor haar ontslag was namelijk dat ze is gaan werken bij de kinderboekwinkel in Amsterdam.  Over haar vraag of we de rubriek verder konden zetten vanuit Amsterdam hoefde ik geen seconde na te denken.
Mijn grote liefde voor kinderboeken is namelijk in de kinderboekwinkel ontstaan, mijn ouderlijk huis staat er vlak om de hoek en ik heb in mijn jeugd dan ook heel wat uurtjes in deze superfijne winkel doorgebracht.
Vanaf nu kan ik mijn inspirerende bezoekjes aan Kirsten dus fijn combineren met een kopje koffie bij mijn ouders.

Over tot de orde van de dag; de selectie die Kirsten maakte bij ons thema ‘In de Tuin’:

Raad eens hoeveel ik van je hou.jpg

Ik kan me bijna niet voorstellen dat je dit boek niet kent, dus daar hoef ik niet echt meer iets over te vertellen. Maar er is nu een heel leuk doeboek en een mooi kleurboek verschenen van deze echte klassieker die natuurlijk perfect zijn als verjaardagscadeautje.

Sticker doeboek €9,95 of Kleurboek  €11,50 (Kinderboekwinkel – Amsterdam)

Lente

Een heel lief prentenboek voor de allerkleinsten, zonder tekst zodat ze het echt zelf kunnen “lezen” met zulke zoete nostalgische tekeningen dat je direct in een lente stemming komt.

Lente Gerda Müller €7,50 (Kinderboekwinkel – Amsterdam)

In mijn kleine hart

In mijn kleine hart is zo’n bijzonder boek dat je het eigenlijk zelf moet gaan bekijken, want ik heb het gevoel dat wat ik ook schrijf, ik het boek te kort doe. Het brengt op een ontzettend knappe manier menselijke emoties in beeld, zo dat het voor kinderen heel begrijpelijk wordt. Daarnaast is het ook nog eens heel mooi en bijzonder vormgegeven. Een echte aanrader dus!

In mijn kleine hart– Jo Witek €15,99 (Kinderboekwinkel – Amsterdam)

De kale boom

Wat gebeurd er als een boom in de lente geen nieuwe bladeren krijgt (en zich daar erg ongelukkig over voelt)? Je ontdekt het in de kale boom een heel origineel verhaal met veel humor geschreven en geweldig geïllustreerd.

De kale boom – Tamara Bos €14,50 (Kinderboekwinkel – Amsterdam)

Er zit een tijger in de tuin

Nora logeert bij haar oma en verveelt zich. Oma vertelt haar dat ze een tijger in de tuin heeft gezien, maar Nora is toch veel te groot voor dat soort kinderachtige spelletjes. Toch gaat ze op onderzoek uit en ontdekt dat er bij oma heel wat meer te beleven valt dan ze in eerste instantie had gedacht.

Er zit een tijger in de tuin – Lizzy Stewart €14,99 (Kinderboekwinkel – Amsterdam)

pas op val op

En ja hoor Kirsten had het weer voor elkaar, want toen ze me dit boek liet zien moest het gelijk mee naar huis. Pas Op Val Op is een prachtig vormgegeven informatieboek over het verkeer. Met heel veel leuke weetjes, handige tips (bijvoorbeeld hoe je een fietsband plakt), een kwis en een verkeers ganzenbord spel.

Pas op Val op – Sarah Devos €18,99 (Kinderboekwinkel – Amsterdam)

Mijn eerste bezoek aan de Kinderboekwinkel Amsterdam was zeer geslaagd en wie weet gaan we in de toekomst naast deze rubriek nog meer dingen samen doen. Wordt absoluut vervolgd.

Anne

Advertenties

One thought on “Lekker lezen in de tuin

  1. Pingback: Feestjes in de tuin | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s