Op naar het LEGiO-Museum in Grootegast

IMG_7721Ooit, ergens diep in een de vorige eeuw, stond er een enorm bedrijfspand in het Groningse Grootegast waar LEGO Denemarken zijn distributiecentrum voor Nederland had geplant (1963). Daar kwam alle LEGO samen die vervolgens werd verspreid over de winkels in Nederland.

Toen in 1998 werd besloten om het centrum op te heffen en naar Breda te verplaatsen bedacht een aantal ondernemers dat het wel heel leuk zou zijn om een museum in het  pand te organiseren. En zo ontstond het LEGiO Museum. De reden waarom er een i tussen geprakt is om dat LEGO Denemarken zijn naam er niet aan wil verbinden.

Het museum is echt een aanrader. Het is niet alleen een museum, maar je kunt er ook heel erg leuk je verjaardagsfeestje vieren. Je leert niet alleen hoe LEGO is ontstaan (eerst maakte de producent alleen maar houten speelgoed) maar er staat ook LEGO uit de ‘oude doos’ er is een bioscoopzaaltje waar een film in het thema wordt getoond.

De medewerkers van het distrubutiecentrum vonden het destijds zelf ook heel leuk om showstukken te maken van collecties. en daar plukt het museum weer de zoete vruchten van. De showstukken gaan van Star Wars tot replica’s van het Vrijheidsbeeld in New York, de Martinitoren in Groningen en stationnetjes uit de omgeving. Voor de treinfanaten onder ons: de LEGO-trein rijdt ook rondjes.

IMG_7743Maar er kan natuurlijk ook gespeeld worden. Er staan bouwtafels en voor de allerkleinsten zijn er megalegoblokken. Genoeg te doen dus.

LEES OOK: kinderfeestje met als thema: LEGO NEXO KNIGHT.

Als je er een kinderfeestje wilt organiseren, heb je de mogelijkheid uit drie keuzes. De basis is voor alle drie hetzelfde: een rondleiding door het museum en het maken van een gezamenlijk bouwproject (een piraten- of prinsessenkasteel, een stad of iets naar eigen keuze). De extra’s zitten ‘m in het eten.

Kortom: voor ieder wat wils! Veel bouwplezier!

Advertenties

2 thoughts on “Op naar het LEGiO-Museum in Grootegast

  1. Pingback: Een ridderspeurtocht en echte schilden beschilderen | Hiep en Hoera

  2. Pingback: Review: Het Zuiderzeemuseum | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s