Patricia schrijft in ons verjaardagsboekje!

Elke  week vragen we een mamablogger in ons verjaardagsboekje te schrijven: een soort vriendenboekje over kinderfeestjes. Deze keer heeft Patricia van de blog Patries onze vragenlijst ingevuld:

Wie was de jarige job?
Mijn dochter Lieke was de birthday girl.

Hoeveel kaarsjes mochten er uit geblazen worden?
Zij mocht dit jaar alweer 5 kaarsjes uitblazen.

Wanneer was het feestje? 
Technisch gezien in de winter (eind februari).

Hoeveel kinderen waren er uitgenodigd? 
Vier. Drie uit haar klas en een vriendinnetje dat ze nog van de peuteropvang kent. Deze namen kwamen telkens naar voren als we vroegen wie ze graag op haar feestje wilde hebben. De vijfde naam wisselde telkens, dus hebben we het daarbij gelaten.

IMG_20170224_113016_resized_20170320_082908389

Was het feestje thuis of ergens anders?
Thuis! Ze is net 5 jaar geworden, dus een beetje in een vertrouwde omgeving vond ik wel belangrijk.

Had het feestje een thema?
Prinsen en Prinsessen. Een grote test met aan het einde een diploma.

Wat gingen jullie allemaal doen?
We hebben eerst de cadeautjes verstopt, daarna samen een broodje gegeten en zijn we langzaam wat spelletjes gaan doen. We zijn vriendjes geworden met een draak, hebben ons suf gezocht naar de tiara’s, gekeken of de kindjes ook konden buigen en zwaaien als prinsen en prinsessen. We hebben ook nog gekleurd, gedanst en gespeeld. Het maken van armbandjes is er helemaal niet van gekomen!

IMG_20170224_112356_resized_20170320_082907543

Hoe had je dit thema uitgewerkt?
We hadden wat spelletjes verzonnen, want in diverse sprookjes komen draken voor. Omdat de leeftijd rond de 5 jaar lag hebben we er vriendjes mee worden van gemaakt. Eerst met een ballon en daarna met een balletje overgooien naar de draak, hoewel ik me afvroeg of ze dit wel leuk zouden vinden, vonden ze het erg leuk! Ze wilden namelijk allemaal hun ‘eigen’ gekozen draak mee naar huis nemen. Ik had de draken uitgeprint, zelf ingekleurd en aan ballonnen bevestigd. Daarna hebben we tiara’s verstopt die gezocht moesten worden. Natuurlijk kun je alleen een echte prins of prinses worden met de juiste accessoires, dus hadden we voor de heren een staf/scepter met een kroon en voor de dames een tutu met een kroontje/tiara. Daarna kon de etiquette ‘les’ beginnen, waaronder met een boek op je hoofd lopen, buigen, zwaaien enzovoorts. Natuurlijk moeten er ook smikkelmomenten ingelast worden en gingen we wat eten en drinken. De kinderen hadden geen zin om nog met kralen bezig te gaan en wilden gewoon spelen, kleuren en dansen. Dus hebben we ze daar vrij in gelaten.

Tip! Heb je onze allereerste deelneemster aan onze verjaardagsboekjesserie al gelezen? Hij is van blogger Ester! Lees ‘m hier.

Hoe pakten jullie de cadeautjes uit?
De kinderen hadden de cadeautjes in de kamer verstopt. Dochterlief mocht ze zoeken en dan meteen uitpakken om door te gaan naar de volgende. Ze vond het allemaal al erg spannend dus hebben we het niet te spannend gemaakt.

Wat was het favoriete cadeau?
Phoe, ze was erg blij met de LEGO Friends, de My Little Pony’s en knutselspullen. Ze had geen favoriet!

Wat was de leukste activiteit die jullie deden?
Volgens mij vonden ze het zoeken naar de tiara’s erg leuk. Ze wilden namelijk om de beurt helpen ze verstoppen en dan mochten de anderen zoeken.

IMG_20170224_112431_resized_20170320_082909230

Wat hebben jullie gegeten?
Het plan was om tussen de middag broodjes knakworst te eten, blijken ze dit niet allemaal te lusten, hihi. Dus werd alles maar uit de kasten getrokken om de broodjes mee te beleggen. Tussendoor hebben we nog kleine koeken en chips gesmikkeld, in elk geval geprobeerd ze niet vol te proppen met snoep..

Hoe vond je het feestje zelf?
Vermoeiend! Gelukkig was manlief erbij om het samen te doen. Verder was het leuk maar ook spannend, het was ons eerste kinderfeestje voor onze eigen kinderen.

Wat zou je volgende keer anders doen?
Jeetje, misschien een half uurtje inkorten. Het was nu vanaf 12:00 tot 15:30 en ik denk dat 3 uurtjes wel zat is voor deze leeftijd. Ook zou ik meer informeren naar wat de kinderen graag lekker vinden om te eten. Ondanks dat ik twijfelde over de spelletjes (onder andere met de draak en de tiara’s) vonden ze dit toch erg leuk om te doen. Het blijkt dat wij volwassenen veeleisender zijn dan de kinderen, want ze vonden het ook prima om gezellig samen te spelen.

Wat is jouw beste tip voor een geslaagd kinderfeestje?
Geef ze de ruimte om samen te spelen! Houd het luchtig voor deze leeftijd (4-6) ze vinden vaak van alles wel leuk en uiteindelijk zat ik samen met twee meiden te kleuren, zorg voor kleurplaten en stiften in het thema van je feestje. Zorg ook dat andere kleine broertjes of zusjes er niet bij zijn om eventuele aandacht af te leiden van de jarige die in de spotlights staat.

Wat een leuke antwoorden en tips Patricia, daar kunnen we echt wat mee! Meer lezen van Patricia? Ga dan snel naar haar blog.

Advertenties

One thought on “Patricia schrijft in ons verjaardagsboekje!

  1. Pingback: Ceciel schrijft in ons verjaardagsboekje! | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s