Sprookjes knutselen met Sien en Co

Sprookjesknutsels Sien en co.jpg

Sprookjes, weer zo’n geweldig thema waar je knutselmatig helemaal los kan gaan. Van prinsessen tot draken, van piraten tot elven, voor elk kind is wel iets te vinden om te knutselen is dit leuke thema. Ik heb dit keer gekozen voor een aantal low-budget knutsels om te maken tijdens een sprookjes feest. Knutselen jullie ook weer mee?
Gea- Sien en Co

Draakje
Dit draakje is gemaakt van chenilledraden (4 x 30 cm), vilt en een ijsstokje. Verder heb je lijm, een stift en wiebelogen nodig. Maak in het eerste chenille draad een rondje en windt het draad er verder om heen. Houd een stukje chenilledraad over voor de nek.
Knip een derde van het ijsstokje af en rond de hoeken. Plak hier de nek van het draakje aan vast.

Draakje knutsel hoofd chenille

Pak een tweede chenilledraad en wikkel dit om het houtje. Met de derde chenilledraad maak je het lijfje nog iets dikker en maak je de staart. Plak twee wiebelogen op het hoofdje. Knip uit het vilt de oren en een staartuiteinde en plak deze ook vast.

Draakje knutsel lijf chenille

Knip het laatste stuk chenilledraad in vier gelijke stukken. Knip uit vilt pootjes en plak deze aan de uiteinden van de stukjes draad. Plak de poten vast aan het lijfje. Knip uit het vilt nog twee vleugels en plak deze ook vast. Nu nog even de lijm goed laten drogen en het draakje is klaar.

Draakje knutsel vleugels chenille

Schatkistje
Sien vond deze knutsel geweldig om te maken. Een knutsel die ook heel geschikt is voor kleinere kinderen dus. Alles wat je nodig hebt is een eierdoos (met deksel), verf, een kwast en glitterlijm.
Om te beginnen schilder je de eierdoos helemaal bruin. Als de verf goed droog is breng je vervolgens met gele verf twee (gouden 😉) strepen aan. Laat ook dit weer goed drogen.

Schatkist knutsel stap 1

Breng met groene en rode verf stippen aan op de gele strepen (de smaragden mogen natuurlijk niet missen op een echte schatkist). Als ook dit goed droog is kunnen de smaragden afgemaakt worden met glitterlijm.
Het is wel belangrijk de verf goed te laten drogen. Sien was ongeduldig en daardoor zijn de stippen aan de voorkant uitgelopen.

schatkist knutsel stap 2

Sleutelhangers
De meeste van ons kennen het wel, krimpfolie of krimpiedinkie. Geweldig materiaal waar je helemaal zelf kunt bepalen wat je er van maakt.
Om de sleutelhangers te maken heb je het volgende nodig:
* krimpfolie
* een paar leuke tekeningen (gevonden via Google) uitgeprint op een A4
* zwarte stift
* kleurstiften of kleurpotloden
* schaar
* perforator
* sleutelringen of kettinkjes
* bakpapier
* oven

Zin om een verrekijker te knutselen? Lees dan ook dit blog van Sien en Co!

Leg het krimpfolie op het A4 papier met tekeningen. Trek de lijnen over met de zwarte stift. Kleur de plaatjes verder in met de kleurstiften of kleurpotloden. Knip de plaatjes ruim uit en maak er met de perforator een gaatje in.

Sleutelhangers krimpiedinkie stap 1.jpg

Leg de plaatjes op het bakpapier en doe de plaatjes in een voorverwarmde oven van 175oC. Al snel zullen de plaatjes krimpen. Haal ze dan uit de oven en leg er meteen een dik boek bovenop zodat ze goed plat worden. Nu alleen nog de sleutelringen of kettinkjes eraan en je sleutelhangers zijn klaar.

Sleutelhangers krimpiedinkie stap 2.jpg

Heel veel knutselplezier!
Gea (Sien en Co)

Advertenties

4 thoughts on “Sprookjes knutselen met Sien en Co

  1. Pingback: En ze leefden nog lang en gelukkig…. | Hiep en Hoera

  2. Pingback: Superleuk: kaarsen maken | Hiep en Hoera

  3. Pingback: Wiebeloogjes op Hiep en Hoera | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s