Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Entree sprookjeswonderland.jpg

Omdat ik vanuit huis werk, let ik niet altijd op wanneer mijn kinderen precies vrij zijn van school. Zo kon het gebeuren dat mijn jongste (Kian) ineens een week eerder paasvakantie had dan ik had verwacht.

Kian had dus ineens vrij en ik had nog helemaal geen ideeën voor ons sprookjesthema. Hoe kon ik bloggen en zijn vakantie met elkaar combineren? Als ik nu eens een dagje met hem ergens heen ging dat paste binnen ons sprookjesthema en waar ik dan een leuk verslag van kon maken dan zou ik twee vliegen in een klap slaan. Het eerste wat me te binnen schoot was natuurlijk de Efteling, maar daar wordt al vaak genoeg over geschreven. Ik wilde iets originelers. Ik herinnerde me dat ik vroeger toen ik klein was eens in een sprookjestuin was geweest.  Ik wist nog dat het in Enkhuizen was, maar had geen idee of het nog bestond. Gelukkig hebben we Google en sprookjes Enkhuizen bracht mij bij Sprookjeswonderland; de tuin bestond nog en was inmiddels een stuk verder uitgebreid.

Sprookjeswonderland enkhuizen hiep en hoera col1

Op een koude woensdagochtend namen we de trein naar Enkhuizen. In de weekenden en tijdens schoolvakanties rijdt er vanaf het station een trammetje naar sprookjeswonderland. Maar behalve Kian had de rest van Nederland geen vakantie (niet helemaal gek dus dat ik het niet wist 😉). Wij maakten dus een mooie wandeling naar sprookjeswonderland door het centrum van Enkhuizen (het park staat heel goed aangegeven vanaf het station). Vanaf de dijk konden we het al zien liggen en het zag er heel uitnodigend uit.

Bij de kassa werden we allerhartelijkst welkom geheten en kregen we nog een paar goede tips voor de terugweg later op de dag. Doordat het dus geen vakantie was, was het heerlijk rustig en hoefden we nergens lang in de rij te staan. Het werd ook nog eens prachtig weer, dus we genoten allebei van dit fijne dagje uit.

Het verhaal gaat onder de foto verder

Sprookjeswonderland enkhuizen hiep en hoera col2.jpg

Wat vonden wij van Sprookjeswonderland?
Sprookjeswonderland is een heel gezellig park met een fijne sfeer, niet te groot, maar groot genoeg om je een paar uur te vermaken. Er is een mooie grote kinderboerderij, een leuke speeltuin, een aantal attracties zoals een schommelschip en ouderwetse auto’s en natuurlijk een sprookjestuin met heel veel sprookjesfiguren. Het park is vooral gericht op kleine kinderen. Kian is net 10 en eigenlijk net iets te oud, maar gelukkig nog steeds dol op sprookjes (en hij vond het erg leuk om mij met een blog te mogen helpen). Maar we kwamen een paar meisjes van 8 tegen die zich prima vermaakten, dus ik zou zeggen geschikt voor kinderen van 2 tot 10 jaar.

Lees onder de foto verder

IMG_6075.JPG

Wat ik ook heel leuk aan het park vind is dat ze het heel toegankelijk willen houden en daarom de prijzen zo laag mogelijk houden: na een dagje sprookjeswonderland ben je dan ook niet gelijk blut.

Liever Dino’s dan sprookjes? Lees dan ons blog over Dinoland Zwolle

Sprookjeswonderland organiseert zelf geen kinderfeestjes, maar is zeker een leuke plek om met je kinderfeestje heen te gaan, zijn jullie met meer dan 15 personen dan krijg je ook nog eens een leuke groepskorting. De horeca in het park is absoluut niet duur, maar er zijn ook overal picknickplekken als je zelf eten en drinken mee wil nemen.

IMG_6071.JPG

 

Advertenties

2 thoughts on “Sprookjeswonderland in Enkhuizen

  1. Pingback: Sprookjes ontdekken met illustratrice Caroline Ellerbeck | Hiep en Hoera

  2. Pingback: En ze leefden nog lang en gelukkig…. | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s