Er was eens een feestje…

Jessica van vanKaat schreef dit leuke gastblog voor ons over sprookjes thema feestjes:

Sprookjes zijn vaak het thema van de eerste kinderfeestjes. Vooral Disneysprookjes als Frozen. Het sprookje zelf kan je als thema nemen, maar ook één van de personages. Een eenhoorn bijvoorbeeld, nu helemaal populair!

Frozenfeest
Een moeder vroeg mij een draaiboek voor Frozenfeestje te maken voor het eerste kinderfeestje van haar dochtertje. De film Frozen heb ik een paar jaar geleden echt (te) vaak gezien. Maar hoe het verhaal ging, wist ik toch niet helemaal meer. Gelukkig stond er bij mijn jongste nog een Frozen boek in de kast. Dus ik ging zitten en las het verhaal ter inspiratie.

Frozen feestje.jpg

Anna, Elsa, Kristoff, Sven, Olaf, Hans, en zelfs een eenhoorn (al is dat maar heel kort). Er zitten echt veel personages in het sprookje. En allemaal doen ze weer iets anders. Maar er gebeuren ook spectaculaire dingen: een hart bevriest en stenen worden trollen. Perfect dus om daaromheen verschillende activiteiten te bedenken.

Zelf vind ik de trollen erg grappige wezentjes. Ze kunnen veranderen, hebben een magische kracht en maken grapjes. Trollen kan je zelf van platte stenen maken. Leuke knutselactiviteit voor op het Frozenfeest. Koop of zoek grote stenen met een redelijk gladde kant. Met stiften kunnen de kids er een trollengezicht op tekenen. Dus met schattige oogjes en een dikke neus.

Olaf
Natuurlijk mag Olaf ook niet ontbreken op het kinderfeestje. Iedereen vindt hem namelijk grappig en schattig! Laat de kids elkaar omtoveren tot sneeuwpop. Geef iedereen twee rollen wc-papier. Daarmee kunnen ze elkaar inwikkelen (behalve het gezicht) tot ze een witte sneeuwpop zijn. Maak het helemaal af met een shawl of zwarte stickers als knopen. Grote kans trouwens dat je als ouder door de kids ook tot sneeuwpop wordt omgetoverd!

Eenhoornfeestje.jpg

Eenhoornfeest
Meiden, groot en klein, zijn gek op eenhoorns. Zo populair dat ik er een compleet feest voor maakte: het eenhoornfeest. Wat dacht je van een speurtocht naar regenboogpoep van een eenhoorn? Verzin leuke opdrachten in het thema voor tijdens de speurtocht. De schat is natuurlijk voor iedereen een zakje regenboogpoep. Die maak je makkelijk en snel zelf. Doe snoepjes in alle kleuren van de regenboog in een doorzichtig zakje.

Lees ook: Haarspeldjes-Fabriek: hoe je de mooiste haarspeldjes maakt.

Na de speurtocht even rustig bijkomen met een knutselactiviteit: een hoorn maken. Hoe je dit doet? Van stevig glinsterend papier draai je een frietzak. Plak aan de binnenkant 2 lintjes vast met plakband. Dan kunnen de kids hun hoorn vaststrikken om hun hoofd. Laat iedereen de hoorn mooi versieren met glitters, glitterstickers en lintjes. Natuurlijk hoort daar een groepsfoto bij!

printables eenhoornfeestje van kaat.jpg

Heb je geen tijd of verdere inspiratie voor een Frozenfeest of eenhoornfeest bij je thuis? Maak dan gebruik van de uitgebreide draaiboeken (met uitnodigingen, slingers en vlaggetjes!) en de feestpakketten van vanKaat. Hiermee kan ook jij zonder stress en zorgen een superleuk kinderfeestje thuis voor je kind organiseren.

Jessica

Advertenties

One thought on “Er was eens een feestje…

  1. Pingback: En ze leefden nog lang en gelukkig…. | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s