Recensie: Handlettering doe je zo!

IMG_9740Bij het thema monochroom past natuurlijk heel goed het veelbesproken handlettering. Hoe zwart-wit wil je het hebben!? En nu wil het toeval dat ik een heel leuk boek zag liggen bij mijn nichtjes Anne en Elise: Handlettering doe je zo! van Karin Luttenberg. Die heb ik even meegenomen (met hun goedkeuring uiteraard).

Alleen de vormgeving van het boek is al helemaal te gek en je ziet meteen aan de cover wat er allemaal mogelijk is met handletterering. Je wilt gelijk aan de slag.

Handlettering is de kunst van het letters tekenen en hoe leuk het is om die kunst te beoefenen

Karin legt in het voorwoord uit hoe ze tot het handletteren is gekomen en dat ze onder de naam Paperfuel kaarten en posters uitgeeft. En haar tip: ga heel veel oefenen en ontwikkel je eigen je eigen stijl zodat je uniek wordt. Bovendien: werk vanuit je hart, dan ontstaan de mooiste dingen.

En zo is het. Dan volgt een uitgebreide beschrijving van wat je nodig hebt, geeft Karin inspiratietips (die je overal vandaan kunt halen), laat ze weten welke verschillende fonts er zijn, op welke manieren je het alfabet (hoofdletters, kleine letters) kunt ‘tekenen’, hoe je diepte in je tekst krijgt, hoe je verschillende  banners maakt (fijn!) en hoe je verschillende stijlen combineert en ga zo maar door. Je kunt uren doorbrengen in dit boek en dan natuurlijk lekker zelf proberen. Dat gaan we dan ook lekker doen.

Kortom to be continued.

Advertenties

One thought on “Recensie: Handlettering doe je zo!

  1. Pingback: Een Monochroom feestje | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s