Handlettering in de praktijk

IMG_9856.JPGInmiddels zijn we de trotse bezitters van 500 volgers op Instagram, dus dat leek ons wel een mooie aanleiding om het getal 500 mooi aan te kleden. En hoe kan je dat nou leuker doen dan met een handlettering? We hadden sowieso na de recensie van het boek van Karin Luttenberg Handlettering doe je zo! beloofd om het in de praktijk te brengen, dus daar gingen we!

De banner sprak aan, omdat je daarin het getal 500 mooi kan uitlichten. Ze heeft verschillende vormen en maten, maar se meest strakke bleek toch het meest voor de hand liggend. Omdat Karin het heel mooi stap voor stap uitlegt hoefden we helemaal niet te oefenen. Het ging als vanzelf. De banner stond dus binnen no time. Dan nog het woord volgers en waar dan? Omdat er heel veel verschillende lettertypes worden aangedragen, was het even moeilijk om te kiezen, maar als je die eenmaal hebt, zet je die eigenlijk ook zo op papier. Dan nog even wat stipjes zetten (die doen echt wonderen!) en voilĂ  het resultaat.

Bij het logo was het wel wat een moeilijker verhaal. Zoals Karin aangeeft ging daar de vlieger ‘oefening baart kunst’ zeker op. Eerst had ik de slinger te klein gemaakt waardoor de letters niet goed uitkwamen, toen was de letterkeuze niet goed, verkeerde vlakverdeling, niet de juiste stiftdikte voor het inkleuren, nou ja, enfin uiteindelijk zijn we blij met het resultaat!

FullSizeRender

 

Advertenties

One thought on “Handlettering in de praktijk

  1. Pingback: Een Monochroom feestje | Hiep en Hoera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s