Feestje bij de zeehonden

P1000756Drie keer ben ik inmiddels in het Zeehondencentrum in Pieterburen geweest. En elke keer als ik daar binnenkom denk ik: goh, wat is het hier eigenlijk klein, waarschijnlijk staan we zo weer buiten. Om vervolgens tot de conclusie te komen dat kinderen er uuuuren kunnen vertoeven.

Naast dat je er natuurlijk zeehondjes kunt bewonderen (van heel ziek tot klaar om weer uitgezet te worden) en heel schattig is, zijn er heel veel informatieborden (over bijvoorbeeld tonnen visnetten die in het water achterblijven en NIET goed zijn voor de zeehondjes), films over de zeehonden, een leuke kenniskwis in de bioscoopzaal, je ziet hoe de zeehonden te eten krijgen, is er een hele grote zandbak met een houten bootje en DUPLO waarmee je zelf het verhaal van geredde zeehonden kunt naspelen. Kortom heel veel speel- en kijkplezier.

En het leuke is: ze hebben ook een speciaal programma voor een kinderfeestje waarbij je net wat meer een kijkje achter de schermen krijgt, onder andere bij een zeehondenverzorger. Een medewerker legt uit: “Je kunt zelf bij de zeehonden gaan kijken en vragen van een door ons gemaakte speurtocht beantwoorden, maar wat misschien nog wel leuker is dat de kinderen zelf voor dierenarts mogen spelen en in de operatiekamer mogen kijken. Ze krijgen dan een zeehond (een knuffel weliswaar) en moeten een diagnose stellen. Ze moeten de zeehond opmeten en vertellen wat er aan de hand is.

Omdat er nauwelijks eetgelegenheid is bij het Zeehondencentrum (lees een automaat), is er een samenwerking aangegaan bij Waddengenot. Een superleuk restaurant met een hele diepe tuin met een skelterbaan, springkussens en glijbanen. Heel erg leuk om je feestje mee af te sluiten. Met poffertjes. Of pannenkoeken. Een aanrader dus. Alleen moeten ze wat aan de koffie doen. Die is niet te hachelen. Maar daar merken de kinderen dan weer niets van.

 

Een gedachte over “Feestje bij de zeehonden

  1. Pingback: Trakteren op het kinderdagverblijf | Hiep en Hoera

Plaats een reactie