Zeilfeestje gaat altijd door

sloterplas-optimist-home

Bij mij in de buurt zit het Watersportcentrum Sloterplas en ze organiseren ook kinderfeestjes! Dus belde ik even met eigenaar Jasper Smink.

Het watersportcentrum biedt vier verschillende ‘waterfeestjes’ aan: een kanofeestje, een vlottenbouwfeestje, een zeilfeestje en een surffeestje. Volgens Smink zijn de zeilfeestjes en de vlottenbouwfeestjes het meest populair. “Bij de zeilfeestjes wordt er gebruik van de Optimist gemaakt, ook wel te beschrijven als de witte badkuipjes en kunnen de kinderen op spelenderwijs kennismaken met het zeilen. De instructeur zit in een moterboot of zit op een vlot om de kinderen te instrueren en in de gaten te houden.”

Ook het vlottenbouwen doet het goed. “Eerst met zijn allen een vlot bouwen met behulp  van banden, balken en touwen en dan kijken of het vlot sterk genoeg is om te blijven drijven.”

Weer of geen weer, het feestje gaat altijd door. “Alleen: als het echt slecht is dan blijven we dichterbij de haven en gaan we de plas natuurlijk niet op en bij het vlottenbouwen blijven net wat langer binnen bouwen”, aldus Smink. “Een beetje regen maakt de kinderen niet uit, maar als het met bakken uit de lucht blijft komen, is het natuurlijk net wat minder leuk.”

Van de kinderen wordt overigens wel gevraagd dat ze een A-diploma hebben en dat ze minimaal acht jaar zijn, bij het surffeestje minimaal 12 jaar.

Wil je meer informatie, ga dan naar de site van het watersportcentrum.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s