De vrolijkste broodtrommels met broodbriefjes

Opsteker_Etsy.jpg

Op Instagram komen we vaak de leukste dingen tegen. Zo hadden we laatst een nieuwe volger en de naam Broodbriefjes maakte direct nieuwsgierig. Uiteraard gingen we ze meteen terug volgen en wilden we absoluut meer weten.

Na wat onderzoek wist ik het meteen, dit moet ik met jullie delen want zo leuk, zo origineel en zo’n supergoed concept. Dus natuurlijk nam ik contact op met Jildou en Kim de drijvende krachten achter broodbriefjes om ze al mijn vragen voor te leggen. Lees zeker verder want hun antwoorden zijn al net zo leuk als hun briefjes en aan het eind van de blog ben je waarschijnlijk net als ik fan.

selfie broodbriefjes

Allereerst zijn we natuurlijk heel nieuwsgierig wie er achter broodbriefjes zitten, zouden jullie je even voor willen stellen?

Wij zijn Jildou & Kim, al bijna twintig jaar vriendinnen en allebei dol op flessenpost & gewone post, op mooie foto’s: collages & polaroids. We houden van fantasie & avontuur, tekeningen & landkaarten, bakken & experimenteren, gedichten & (kinder)boeken, pen & papier.

Voordat dit klinkt alsof we in een vorige eeuw zijn blijven hangen: niets is minder waar. We kleven ook aan onze smartphones en sturen elkaar dagelijks persoonlijke updates, creaties & dromen, hoe klein of groot ook.

RaadselKonijn_Etsy3.jpg

Hoe zijn jullie op het idee voor broodbriefjes gekomen en hoe werkt het precies?

Wij zijn werkende moeders van de mooiste en liefste kinderen van de wereld (😉) wiens fantasie, vindingrijkheid en creativiteit we graag prikkelen. Dat doen we ook op onverwachte momenten, door briefjes te stoppen in hun broodbakjes. De mini-verhaaltjes, raadsels, tekeningen en opstekers werden met zoveel enthousiasme ontvangen, dat we algauw dagelijks briefjes maakten voor bij de lunch op school. Op het schoolplein troffen we menig nieuwsgierig ouder en in de klas werd er uitgekeken naar “het volgende deel in het verhaal” door niet alleen onze eigen kinderen. Dat smaakte naar meer!

Dankzij onze creatieve dromen werden de eerste broodbriefjes gebakken. Met het enthousiasme en de tomeloze fantasie die het met zich meebrengt zijn we nu klaar om alle trommels in Nederland te vullen! Ga je mee op lunch avontuur?

collage diversen.jpg

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

Onze eigen kinderen (twee dochters van 4 en 7 van Kim en een dochter (13) en zoon (10) van Jildou) zijn onze mooiste en grootste inspiratiebronnen! Sinds we begonnen zijn met de BroodBriefjes krijgen we daarnaast regelmatig feedback van fanatieke BroodBriefjes-gebruikers. Dat is tof!

collage sinterklaas.jpg

Welke briefjes zijn het populairst?

Er is een hele reeks die goed scoort en bijvoorbeeld ook veel gepind wordt op Pinterest. De briefjes voor in de klas horen daar bij. En dat geldt ook voor de rekenraadsels, de succes-met-je-toets-briefjes en vakantiebriefjes.

collage kerst.jpg

Hebben jullie zelf een favoriet?

Oh, we vinden er zoveel leuk! Als we echt moeten kiezen dan zijn dat de wereldwonderen bijvoorbeeld voor de wat oudere kinderen, verhaaltje van Prinses Dapperkont voor de wat jongere kids en alle opstekers natuurlijk! Ach, en soms vinden we het zelf ook leuk om een briefje te krijgen, dus die voor volwassenen houden we er ook in 😉

Verjaardag_Etsy1

Zou je broodbriefjes ook kunnen gebruiken op een kinderverjaardag (we zijn tenslotte een blog over kinderfeestjes ).

Zeker! We hebben een setje voor de verjaardag speciaal voor het feestvarken, om alvast in de stemming te komen. In dat pakketje zit ook een teken-je-feesttaart-briefje. Die is ook erg leuk om samen op een feestje in te kleuren en te versieren. Dat geldt ook voor het superhelden-briefje!

Meer weten kijk dan op de website van Broodbriefjes.

Anne

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s