Hoe maak maak je een treincake?

treincake 1

De treincake vrolijk versierd met confetti! Foto: Hiep en Hoera

Even geleden publiceerden we een blog van Dorien. Omdat het zo’n succes was, vroegen we haar om er nog eentje te schrijven. En dus maakte ze eentje over de treincake die ze maakte voor de eerste verjaardag van haar zoontje Sep.

Een eerste verjaardag is natuurlijk een hele mijlpaal. We hadden dan ook veel visite uitgenodigd. Om het mezelf niet al te ingewikkeld te maken, maakte ik onderstaande treincake. Simpel, lekker en mijn dochter Maud kon mooi meehelpen met bakken en versieren! Lees je mee hoe je deze leuke treincake maakt?

 

Benodigdheden

  • 1 pak mix voor een eenvoudige, neutrale cake (kant en klaar of een recept naar keuze)
  • 1 potje aardbeienjam
  • 125 ml slagroom
  • 250 gram mascarponeroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • eetbare confetti
  • cakevorm + de bakvorm in de vorm van een trein (de bakvorm die ik gebruikte, zie de foto hierboven, is gekocht bij de Xenos)

Het procedé

Stap 1 Volg het recept voor het maken en bakken van de cake.
Stap 2 Vet de beide bakvormen goed in. Let er vooral op dat je de treinbakvorm goed invet. Je wilt natuurlijk dat de cake straks zo goed mogelijk uit de vorm komt en de trein goed zichtbaar is. Ik gebruikte bakspray. Dat werkt erg makkelijk en zorgt ervoor dat de vorm op alle plekken goed wordt ingevet.
Stap 3 Vul de cakevorm met het cakebeslag. Houd een klein deel (ongeveer een vijfde deel) over voor het vullen van de treinvorm.
Stap 4 Als de cake gebakken is, laat je de cake afkoelen en snijd je het door de helft.
Stap 5 Maak de mascarponeroom. Klop hiervoor 125 ml slagroom met 2 zakjes vanillesuiker stijf. Voeg daarna de mascarpone toe. Roer dit goed door, maar niet te lang. Dit om te voorkomen dat de room slap wordt.
Stap 6 Besmeer de ene helft van de cake met de jam en smeer vervolgens de mascarponeroom erop. Wees daarbij niet te zuinig! Vervolgens plaats je de andere helft van de cake erop. Ook de bovenkant van de cake besmeer je met de jam en daarop weer de mascarponeroom. Bovenop zet je de trein.
Stap 7 Nu komt het leukste gedeelte, namelijk het versieren van de trein! Je kunt de trein versieren met fruit, (gesmolten) chocolade, marsepein, fondant, kleine snoepjes etc. Wij kozen voor eetbare confetti! Maud strooide rijkelijk met de confetti! Als je er voor zorgt dat de vulling er aan de zijkanten nog een beetje uitkomt, blijft de confetti goed plakken.
Voor mijn zoontje was het zijn eerste echte gebakje en wat was het een feest! En omdat je maar één keer 1 wordt, mocht hij gelijk de hele coupé!”
treincake 2

En een hele wagon voor Sep! Foto: Hiep en Hoera

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s