Contact / Pers

Hiep en Hoera is een online magazine met ins en outs over kinderfeestjes! Met feestelijke blogs over: * themafeestjes * traktaties * cadeautips * DIY’s * gastbloggers * kinderfeestjes in het buitenland * knutseltips * En omdat een feestje nooit vlekkeloos verloopt, natuurlijk ook de (smeuïge) rubriek: feestje in de soep 

twee jaar Hiep en Hoera

 

Eigenlijk viert Hiep en Hoera het hele jaar door een feestje. Meerdere malen per week wordt er een blog over kinderfeestjes online gezet. Twee keer per dag wordt er iets dat met een kinderfeestje te maken heeft op Facebook (Hiep en Hoera) geplaatst. En ook op Twitter (@Hiep_en_Hoera) en Instagram (@hiepenhoera)worden volgers op de hoogte gehouden.

Vriendinnen Anne Berns en Merike Woning begonnen in 2015 met Hiep en Hoera, een online magazine met ins en outs over kinderfeestjes. Een slogan die gaandeweg het jaar werd bedacht. Ze kwamen er namelijk achter dat er zoveel over kinderfeestjes valt te vertellen: themafeestjes, traktaties, kinderfeestjes in het buitenland en feestjes in de soep… Maar ook gastbloggers met knutseltips, cadeautips en traktatietips sloten zich bij hen aan. Om de lezers ook bij het blog te betrekken introduceerden ze de rubriek ‘Wat vind jij’. Daarin vragen ze de lezers of ze bijvoorbeeld voor of tegen gezonde traktaties zijn of: moet je de uitnodiging op het schoolplein uitdelen of juist thuis langs brengen om kinderen die niet uitgenodigd zijn niet voor het zere been te stoten. Ook wordt een specialist aan het woord gelaten, zoals in dit laatste geval: een pedagoog.

In 2018 besloot Anne dat het tijd was om het feestjesblog te verlaten en nieuwe paden in te slaan. Merike heeft echter nog lang geen genoeg van alle feestverhalen en besloot het blog in haar eentje voort te zetten. Dit natuurlijk samen met vaste bloggers en nieuwe namen.

Merike: ‘Aanvankelijk dacht ik: ach, hoeveel kun je nou schrijven over kinderfeestjes, het zal wel niet zoveel tijd in beslag nemen? Maar gaandeweg zag ik opeens overal een blog in. Je kun er de hele dag mee bezig zijn. Er valt zoveel uit te halen en zoveel te bedenken!’ 

Kortom: het gaat heel goed met Hiep en Hoera, het aantal volgers op de sociale media kanalen blijft stijgen evenals het aantal unieke lezers van het blog! Zin om ook iets leuks met het blog te doen, neem contact op, vind ik leuk!

Merike (020-6119848) of mail: hiepenhoera1@gmail.com